Erdogan truer med å «knuse hoder»

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan truer med å «knuse hodene» til kurdiske militskrigere i Syria om ikke de trekker seg ut av det angitte området i tide.

Publisert: Publisert:

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan talte på et toppmøte for religiøse ledere fra Afrika i Istanbul lørdag. Foto: Presidential Press Service via AP, Pool / NTB scanpix

 • NTB

Om ikke tilbaketrekningen er gjennomført innen tirsdag kveld, «kommer vi til å starte der vi sluttet og fortsette å knuse terroristenes hoder», sier Erdogan.

Erdogan omtaler den syriske kurdermilitsen YPG som terrorister på lik linje med PKK-geriljaen, som har ført et blodig opprør mot tyrkiske myndigheter i 35 år.

Tyrkia skal i henhold til en avtale med USA innstille sin militæroffensiv mot deler av grenseområdet der Erdogan vil opprette en 30 kilometer bred «sikkerhetssone».

SDF-militsen, som YPG inngår i, har gått med på å trekke seg ut av det samme området. Men SDFs leder Mazloum Abdi anklager lørdag tyrkerne for å sabotere avtalen ved å hindre kurdiske styrker i å evakuere grensebyen Ras al-Ain.

– De hindrer både våre styrker, de sårede og sivile i å forlate området, sier Abdi.

Samtidig avslører Erdogan at han i samtalene med amerikanerne opprinnelig hadde krevd at kurdisk milits bare skulle få «en natt» på å trekke seg ut.

– Hvis løftene til landet vårt ikke holdes, så vil vi ikke nøle med å gjenoppta operasjonen straks tiden går ut, sier den tyrkiske presidenten.

LES OGSÅ:

Publisert:

Les også

 1. Macron langer ut mot NATOs håndtering av Tyrkias militæroffensiv

 2. Tyrkia anklages for krigsforbrytelser og brudd på våpenhvile

 3. Tyrkia. Syria. Kurdere. PKK. Militser. Terrorister. IS. Assad. Erdoğan. Trump. Putin. Nato. Krig. Våpenhvile. Forvirra?

Mest lest akkurat nå

 1. Eventyret er over, sier konsertarrangør etter smittemøte med kommunen

 2. Stavanger-kvinne blir tidenes yngste deltakar i «Mesternes mester»

 3. To nye tilfeller av koronasmitte i Sandnes

 4. Nordmenn på reise fikk karantene-sms

 5. Tysk direktør ber Solskjær og Manchester United holde seg unna

 6. Nasjonale tall: Halvparten av covid-19-pasienter sliter med pusten

 1. Tyrkia
 2. Syria
 3. Syriakrigen