Erdogan truer med å «knuse hoder»

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan truer med å «knuse hodene» til kurdiske militskrigere i Syria om ikke de trekker seg ut av det angitte området i tide.

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan talte på et toppmøte for religiøse ledere fra Afrika i Istanbul lørdag. Foto: Presidential Press Service via AP, Pool / NTB scanpix
  • NTB
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over tre år gammel

Om ikke tilbaketrekningen er gjennomført innen tirsdag kveld, «kommer vi til å starte der vi sluttet og fortsette å knuse terroristenes hoder», sier Erdogan.

Erdogan omtaler den syriske kurdermilitsen YPG som terrorister på lik linje med PKK-geriljaen, som har ført et blodig opprør mot tyrkiske myndigheter i 35 år.

Tyrkia skal i henhold til en avtale med USA innstille sin militæroffensiv mot deler av grenseområdet der Erdogan vil opprette en 30 kilometer bred «sikkerhetssone».

SDF-militsen, som YPG inngår i, har gått med på å trekke seg ut av det samme området. Men SDFs leder Mazloum Abdi anklager lørdag tyrkerne for å sabotere avtalen ved å hindre kurdiske styrker i å evakuere grensebyen Ras al-Ain.

– De hindrer både våre styrker, de sårede og sivile i å forlate området, sier Abdi.

Samtidig avslører Erdogan at han i samtalene med amerikanerne opprinnelig hadde krevd at kurdisk milits bare skulle få «en natt» på å trekke seg ut.

– Hvis løftene til landet vårt ikke holdes, så vil vi ikke nøle med å gjenoppta operasjonen straks tiden går ut, sier den tyrkiske presidenten.

LES OGSÅ:

Publisert: