Styrket sikkerhet i Washington før Kongress-demonstrasjon

Sikkerheten er styrket i Washington D.C. før en demonstrasjon til støtte for de siktede etter stormingen av Kongressen 6. januar.

Sikkerheten er styrket i Washington D.C. før en støttedemonstrasjon for folk som er blitt stilt for retten for deltakelse i Kongress-stormingen 6. januar.
  • NTB-DPA
Publisert: Publisert:
Tusenvis av Trump-tilhengere tok seg med makt inn i Kongressen. 600 personer er siktet. Fem mennesker døde under opptøyene, og fire politifolk som var på jobb den dagen, har senere tatt sitt eget liv.

Det ventes at hundrevis av høyreekstreme deltar i lørdagens demonstrasjon, og tilreisende til Reagan National Airport vil bli møtt av flere politifolk og politihunder, skriver Reuters.

Ifølge DHS, USAs departement for innenlands sikkerhet, er det fare for voldsbruk ved demonstrasjonen og dagen før. Det framgår av et notat CNN har fått tilgang til.

– Vi er klar over et lite antall trusler om voldsbruk som viser til den planlagte demonstrasjonen, inkludert diskusjoner der det er blitt oppfordret til voldsbruk dagen i forveien, heter det i notatet.

Selv om departementet mener det er fare for voldsbruk, har de ingen kredible indikasjoner om spesifikke planer i forbindelse med demonstrasjonen. Det understrekes imidlertid at bruk av krypterte eller lukkede kommunikasjonsplattformer trolig er utbredt.

Advarselen er en del av informasjonsutvekslingen på grunn av demonstrasjonen. Samtidig planlegger samme arrangør lignende demonstrasjoner i 15 andre delstater den neste måneden.

DHS påpeker også at enkeltpersoner eller små grupper kan «mobilisere til voldsutøvelse med lite eller intet forvarsel, særlig som svar på konfronterende møter med det de oppfatter som motstandere, eller etter oppfordringer til å eskalere».

Det er planlagt en motdemonstrasjon samme dag ved Freedom Plaza, som ligger om lag 2 kilometer unna.

Tusenvis av Trump-tilhengere tok seg inn i et forsøk på å stanse godkjennelsen av Joe Bidens valgseier, etter at president Donald Trump i ukevis hadde fremmet påstander om valgfusk.

Rundt 600 personer er siktet. Fem mennesker døde under opptøyene, og fire politifolk som var på jobb den dagen, har senere tatt sitt eget liv.

Publisert:
  1. Presidentvalget i USA
  2. Washington D.C.
  3. Donald Trump

Mest lest akkurat nå

  1. Politiet ønsker tips om hen­delser før døds­ulykken i Sandnes

  2. Elleville jubelscener på overtid - stormet banen i ekstase

  3. – Dette blir en attraksjon for hele byen

  4. Mark Zuckerberg vil at vi skal legge mobil­telefonen og pc-en ned i kjelleren ved kassett­spilleren og plate­spilleren

  5. Folkefest i Sandnes – nå starter konsertene

  6. – Problem­stillingen med parkerings­plasser ved Nye SUS er alvorlig