FaceTime-feil gir mulighet for avlytting

En nylig oppdaget FaceTime-feil ved Apples iPhone gjør det mulig for folk å både se og høre personen de ringer, uten at mottakeren svarer.

En FaceTime-feil muliggjør tyvlytting på Apples iPhone. (AP Photo/Richard Drew, File)
  • NTB
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over tre år gammel

Når et telefonnummer blir ringt på FaceTime, iPhones internettbaserte tale- og videosamtalefunksjon, kan den som ringer, legge til flere personer i samtalen.

Dersom den som ringer legger inn sitt eget nummer for personen som blir lagt til, starter en gruppesamtale selv om mottakeren ikke har svart. Dette muliggjør tyvlytting, og i flere tilfeller har også videofunksjonen blitt aktivert.

Feilen, som først ble omtalt av nettstedet 9to5Mac.com, har blitt rapportert i flere medier.

En video lagt ut på Twitter-kontoen @BmManski som viser hvor enkelt det er å dra nytte av feilen, hadde mandag kveld nesten to millioner visninger og 14.000 delinger.

Apple har tirsdag blitt oppmerksom på feilen og selskapet har midlertidig deaktivert FaceTime-gruppesamtale.

– Vi er oppmerksomme på problemet, og har funnet en løsning som vil bli gitt i en systemoppdatering senere denne uken, heter det i en uttalelse fra Apple ifølge amerikanske medier.

FaceTime-programvaren muliggjør tale- eller videosamtaler via av iPhone, iPad, iPod Touch og Macintosh-datamaskiner.

Twitter-grunnlegger og administrerende direktør Jack Dorsey råder i en tweet folk til å deaktivere FaceTime fram til Apple kommer med en løsning.

Publisert: