Avis: USA tilbyr familiegjenforening i bytte mot deportasjon

Flere migranter i USA sier de er blitt tilbudt gjenforening med barna sine i bytte mot at de godtar deportasjon, melder avisen The Texas Tribune.

President Donald Trump vil sende migranter ut av landet uten noen juridisk prosess. Foto: Alex Brandon / AP / NTB scanpix
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

En 24 år gammel mann som bruker navnet Carlos sier til avisen at han fredag underskrev papirer om frivillig deportasjon i bytte mot å bli gjenforent med sin seks år gamle datter.

– Jeg ble fortalt at jeg ikke ville bli deportert uten datteren min. Jeg skrev under i desperasjon, men sannheten er at jeg ikke kan dra tilbake til Honduras. Jeg trenger hjelp, sier han til avisen.

Han anslår at mellom 20 og 25 av de andre mennene som sitter i varetekt i senteret IAH i Polk fylke i Houston, har gjort det samme.

Nyheten kommer samme dag som president Donald Trump tvitret at han vil at migranter som krysser grensen fra Mexico til USA ulovlig, skal deporteres uten noen form for rettsprosess.

Grunnlovsstridig

– Vi kan ikke tillate at alle disse menneskene invaderer landet vårt. Når de kommer, må vi umiddelbart, uten dommere eller rettssaker, sende dem tilbake der de kom fra, skrev Trump på Twitter søndag.

Videre skrev han at verden ler av innvandringspolitikken i USA og at folk må gjøre seg fortjent til å komme til landet.

– Vi trenger folk som vil bidra til å gjøre USA storartet igjen, skrev presidenten.

Borgerrettighetsorganisasjonen ACLU var raskt ute med å si at Trumps forslag er ulovlig og grunnlovsstridig.

– Administrasjonen kan ikke bare kvitte seg med alle innvandringsprosesser, sier visegeneralsekretær Lee Gelernt i organisasjonen til Reuters.

2.053 barn

Trump besluttet onsdag å avslutte praksisen med å ta barn fra ulovlige innvandrere som blir satt i varetekt. I stedet ønsker han nå å kunne internere foreldre og barn sammen på ubestemt tid.

Amerikanske myndigheter har fortsatt 2.053 barn i sin varetekt, som følge av at de er blitt tvangsskilt fra foreldrene sine.

– USA vet hvor alle barna oppholder seg og jobber med å gjenforene dem med foreldrene, heter det i en uttalelse fra regjeringen.

Publisert: