Migrantgruppe på vei til USA forsøkte å storme grensen til Mexico

Mexicansk opprørspoliti støtte sammen med migranter fra Mellom-Amerika som forsøkte å storme grensen mellom Guatemala og Mexico.

Tusenvis av migranter fra Mellom-Amerika forsøkte fredag å ta seg over grensen fra Guatemala og inn i Mexico. Foto: AP / NTB scanpix
  • NTB
Publisert: Publisert:
Et titall migranter fra Honduras klarte fredag å ta seg over grensen fra Guatemala og inn i Mexico. Foto: AP / NTB scanpix
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Om lag 3.000 migranter på vei fra Mellom-Amerika til USA rev fredag ned en grenseport i Guatemala og tok seg over en bro til Mexico. Her ble de møtt av mexicansk opprørspoliti, og det kom til sammenstøt mellom politiet og migrantene.

Om lag 50 migranter klarte å presse seg gjennom og ta seg over grensen til Mexico, mens politiet brukte pepperspray for å tvinge resten av migrantene til å trekke bakover. Politiet klarte deretter å stenge grenseporten igjen som var blitt revet ned.

Med USA som mål

Gruppen med migranter har gått fra Honduras gjennom El Salvador og Guatemala, og var fredag kommet fram til grensen mellom Guatemala og Mexico.

Migrantene har som mål å ta seg videre gjennom Mexico til grensen i nord. Flesteparten av dem kommer fra Honduras. Drømmen deres er å dra til USA.

– Økonomien i Honduras er grusom. Det finnes ikke noe der, sier 47 år gamle José Porfirio Orellana, som dyrker eikenøtter og bønner på en gård i Yoro-provinsen i Honduras.

Truer med å stenge grensen

USAs president Donald Trump har truet Mexico med å stenge grensen til Mexico hvis mexicanske myndigheter ikke stanser migrantenes ferd. USAs utenriksminister Mike Pompeo besøkte fredag sin mexicanske motpart Luis Videgaray og sa at USA står overfor sin største krise som følge av rekordstor innvandring.

Washington har også advart Guatemala, El Salvador og Honduras om at bistand vil bli kuttet dersom de tre landene ikke stanser migrantene.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Lagde sine første donuts hjemme i karantene. Det har blitt million­butikk

  2. Nå stenger de Gamlingen igjen: – Veldig kjedelig

  3. Politiet tror motor­sykkelen kjørte i bilen bak­fra

  4. Slik fikk Lars Berland helikopteret sitt hjem fra Guate­mala til Strandgata

  5. Hun kan bli Stavangers neste ordfører: – Blir særlig viktig å prioritere de midlene vi har til rådig­het

  6. Alle fikk korona­penger. Alle gikk med over­skudd. Bare én betalte tilbake