Macron håper å få USA med i Paris-avtalen igjen

Frankrikes president Emmanuel Macron håper hans sjarmoffensiv overfor Donald Trump i Paris skal få ham på andre tanker når det gjelder Paris-avtalen.

President Donald Trump og hans kone Melania tar avskjed med franske president Emmanuel Macron og hans kone Brigitte etter et vellykket besøk i Paris i forrige uke. Foto: Christophe Archambault / AP / NTB scanpix
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Macron forsvarte i et intervju søndag den kameratslige tonen han anla overfor Trump, og insisterte på at Trump lyttet til ham når de to snakket om Paris-avtalen mot klimaendringer, som Trump har trukket USA ut av.

Trump pirret observatørenes nysgjerrighet da han på en pressekonferanse sa at «noe» kunne skje med Paris-avtalen. Det er blitt tolket som at han kanskje vurderer å melde USA inn igjen.

Macron erkjenner at hele besøket var nøye koreografert for å gi amerikanerne et bedre inntrykk av Frankrike etter terrorangrepene som har skadet landets turistindustri.

Fra omvisningen i de overdådige, forgylte salene i Elysee-palasset til den nye runden med lange og harde håndtrykk syntes besøket å være lagt opp for å øke Trumps respekt både for Frankrike og for Macron.

Macron selv har sagt at han med fullt overlegg la opp til det første harde håndtrykket under deres første møte for å vise Trump at han ikke er en som lar seg overkjøre.

Publisert:
 1. USA
 2. Paris
 3. Donald Trump
 4. Parisavtalen
 5. Klima

Mest lest akkurat nå

 1. Den mest kunnskapsrike vi kjente

 2. Fikk strømregningen for Tou i desember: – Det er et ekstremt høyt tall

 3. Elsparke­syklist døde etter ulykke – navnet er frigitt

 4. Eierne hjalp familie etter brann før jul, søndag brant deres eget hus

 5. David Toska har sonet sin straff. Da må han også kunne være på tv og snakke om sjakk.

 6. Stavanger og Sandnes har nær 300.000 hurtigtester til utdeling