Trump forsvarer egen bruk av Twitter

USAs president Donald Trump har fått kritikk for at personangrepene hans på Twitter ikke er en president verdig. Selv sier han den er tilpasset moderne tid. 

USAs president Donald Trump er fortsatt svært aktiv på Twitter. Foto: Carolyn Kaster / AP / NTB scanpix

 • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Trump står fast ved at hans tirader, personangrep og hissige uttalelser på Twitter er på sin plass for en person i hans stilling.

– Min bruk av sosiale medier er ikke presidentaktig – den er MODERNE TID PRESIDENTAKTIG. Gjør Amerika Storartet Igjen!

Han er dermed uenig med kritikere, både blant hans politiske motstandere og i hans egne rekker, som de siste dagene har uttalt at oppførselen hans på internett er uverdig og nådde et lavmål med personangrepene mot TV-vertene Mika Brzezinski og Joe Scarborough fra MSNBC-programmet «Morning Joe». Tidligere i uka skjelte han ut de to i hånlige kommentarer rettet mot deres utseende og intellekt.

Republikanernes leder i Representantenes hus, Paul Ryan, sa at han ikke vurderte kommentarene som passende.

– Det vi forsøker å gjøre her er å prøve å få til en mer sivilisert tone i den offentlige debatten. Dette hjelper ikke akkurat, sa Ryan.

Fortsetter

Brzezinski og Scarborough svarte fredag i et innlegg i Washington Post med tittelen «Donald Trump er ikke frisk», der de stilte spørsmål ved om han er skikket til å være president. Det ser ut til å prelle av på Trump. I en ny Twitter-tirade lørdag fastslår han at «Gale-Joe Scarborough og dum-som-en-stein-Mika er ikke dårlige mennesker, men deres upopulære show er dominert av NBC-sjefene deres. Synd!» tvitret presidenten.

I et intervju med CNN anklager paret dessuten Trump for utpressing. Reporterne, som er forlovet med hverandre, hevder de er blitt kontaktet av Det hvite hus gjentatte ganger. De skal i vår ha fått beskjed om at en tabloidavis ville publisere en svært negativ artikkel om de to med mindre de ba om unnskyldning for dekningen av Trump. Presidenten har avvist denne påstanden på Twitter.

Etter CNN-intervjuet lørdag kom det en ny runde med tvitring fra Trump, denne gangen med TV-kanalen som målskive, med beskyldninger om at de driver med søppeljournalistikk og såkalte falske nyheter.

Seierherre

Trump er svært klar på at han kommer til å fortsette i samme spor, og mener også at kritikken fra republikanerne skyldes medienes framstilling av ham, ikke hvordan han selv oppfører seg.

– De FALSKE OG BEDRAGERSKE NYHETSMEDIENE jobber hardt for å overbevise republikanere og andre om at jeg ikke burde bruke sosiale medier – men husk, jeg vant valget i 2016 med intervjuer, taler og sosiale medier. Jeg måtte slå #FalskeNyheter, og gjorde det. Vi vil fortsette å VINNE! lover han.

Les også

 1. Obama med sleivspark til Trump

 2. Kritikken tar av etter Trumps Twitter-hån mot reportere

 3. Trump fleipet og likte røff sørkoreansk presse

 4. FN kutter milliarder til fredsoppdrag etter press fra Trump

 5. Undersøkelse: Trumps politikk lite populær i utlandet

 6. Høyesterett lar Trump delvis innføre omstridt innreiseforbud 

 7. Trump tror fremdeles han får avviklet Obamacare 

 8. EU finner nytt fotfeste i motstanden mot Trump 

Publisert:
 1. Donald Trump
 2. Twitter
 3. Falske nyheter

Mest lest akkurat nå

 1. Sirdal-ordfører: – Kan i verste fall ta dager før strømmen er tilbake

 2. Dette er den nye tv-serien du skal sjå

 3. – Vi må nok bruke dagen til å måke oss ut av hytta

 4. Bare tre nye smittede i Stavanger og Sandnes, ingen i Sola

 5. Sykkelbutikk i Sandnes har gått konkurs: Ti mister jobben

 6. Slåssing utenfor ungdomsklubb på Bryne