Covid-19-virus avtar i Kina, opp i andre land

Ifølge de siste tallene har kun 349 personer fått påvist det nye koronaviruset i Kina det siste døgnet, mens 114 nye smittede er bekreftet døde.

Publisert: Publisert:

Arbeidere ved JD.com i Beijing i Kina før morgenskiftet denne uka. Det ser ut til at smittetallene per dag er på vei ned. Foto: Foto: Ng Han Guan / AP / NTB scanpix

 • NTB-AFP

I Sør-Korea har 31 nye tilfeller blitt registrert det siste døgnet. Her sjekkes temperaturen hos en ansatt i KEB Hana Bank i Seoul. Foto: Foto: Ahn Young-joon / AP / NTB scanpix

Ifølge Reuters er dette det laveste antall nye smittetilfeller på ett døgn siden 25. januar i Kina. Antall døde som har fått påvist viruset i Kina er nå 2.118 døde, mens flere enn 74.000 personer er bekreftet bærere av viruset.

Helsemyndighetene i Hubei-provinsen har det siste døgnet påvist covid-19 hos 349 nye personer, en kraftig reduksjon sammenlignet med døgnet før, da antall nye tilfeller var 1.693 i den hardt rammede provinsen.

Samtidig bekreftes 114 nye dødsfall. De fleste av dødsfallene er fremdeles i Wuhan, der den nye typen koronavirus først ble oppdaget i desember.

Byen har over 11 millioner innbyggere og er hovedstad i Hubei-provinsen.

Samtidig er covid-19 spredt til mer enn 20 andre land, og i noen av disse landene er det en viss bekymring for utviklingen.

I Japan ble to passasjerer fra cruiseskipet Diamond Princess, en mann og en kvinne i 80-årene, torsdag bekreftet døde. Begge var smittet med covid-19.

I Sør-Korea har 31 nye tilfeller blitt registrert det siste døgnet, 23 av dem kan trolig spores tilbake til en gudstjeneste og samme smittekilde i Daegu, og nå er antall smittede i landet oppe i 82, opp fra 31 på kun to dager.

Åtte personer som hadde fått påvist det nye koronaviruset utenfor Fastlands-Kina, er bekreftet døde.

Publisert:

Les også

 1. WHO melder om framgang i kampen mot covid-19-viruset

 2. Flere virussmittede i Sør-Korea

Mest lest akkurat nå

 1. Fami­lien pusset opp hele huset for 100.000 kroner. Endringen er total

 2. Kampen om pasi­entjour­nalen din pågår nå. Liv og milli­arder av kroner står på spill

 3. E39: Bjerkreim lover fortsatt kamp mot R2 selv om det betyr forsinkelse

 4. Søppelsyndere avsløres av kamera: 3514 har fått tilsnakk

 5. Måling viser hvem som støtter Trump i Europa

 6. Flere mottar arbeidsavklaringspenger i Rogaland

 1. Coronaviruset
 2. Kina
 3. Virus