Kraftig sprengstoff ble benyttet ved skattekontor i København

Eksplosjonen ved Skattestyrelsens kontor på Østerbro i København ble forårsaket av kraftig sprengstoff som benyttes av forsvaret og entreprenører.

Publisert: Publisert:

Skattestyrelsens kontor på Østerbro i København ble påført store materielle skader under sprengningen tirsdag. Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson / Ritzau Scanpix / NTB scanpix

 • NTB
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

– Gjerningsmennene som var i sving hos Skattestyrelsen, har hatt adgang til et såkalt brisant sprengstoff. Dette er samme type sprengstoff som forsvaret bruker, sier lederen for Forsvarets Ammunitionsrydningstjeneste i Danmark, Mick Stenkjær, til avisen Berlingske.

Samme type sprengstoff benyttes også av entreprenører og rivningsfirmaer, og det må benyttes detonator for at det skal eksplodere. Det er med andre ord ikke snakk om en hjemmelaget rørbombe eller en sprengladning laget av fyrverkeri, understreker han.

Dansk politi vet fortsatt ikke hvem som sto bak sprengningen, om det var én eller flere gjerningsmenn eller hva motivet kan være.

Én tilfeldig forbipasserende ble lettere skadd i den kraftige eksplosjonen tirsdag kveld, der Skattestyrelsens bygning på Østerbro ble påført store materielle skader.

Skattestyrelsens bygning på Østerbro ble også rammet av en eksplosjon for nøyaktig 16 år siden. Den gang ble det benyttet hjemmelaget fyrverkeri, og politiet ser ingen sammenheng mellom de to hendelsene.

Stenkjær tror sprengstoffet som ble benyttet tirsdag kveld, var stjålet.

– Dersom man fører regnskap etter reglene, så vil man kunne se hvor det mangler noe. Det er nemlig strenge regler for hvordan man skal oppbevare sprengstoff, sier han.

Publisert:

Les også

 1. Fasaden på skattevesenet rasert i København etter mulig eksplosjon

 2. Dansk politi tilsynelatende uten spor etter eksplosjon ved skattekontor

Mest lest akkurat nå

 1. Frykter kollaps i Statens vegvesen

 2. Politiet: Mye fyll og slåssing i natt

 3. Hadia Tajik øydelegg for seg sjølv med dette bokomslaget

 4. For et halvt år siden var hun helt ukjent. Nå ler en hel verden av Trump-parodiene til Sarah Cooper (42)

 5. Hun rydder bare 15 minutter hver dag. Likevel ser det slik ut i skuffene hennes. Her er tipsene

 6. EIK må spille hjemmekampene i en annen by: – Utrolig surt

 1. Danmark
 2. København