Bolivias regnskog brenner også – ønsker utenlandsk hjelp velkommen

Massive skogbranner herjer i Amazonas, og også Bolivia-delen av regnskogen rammes. Nå ønsker Bolivia internasjonal hjelp til å håndtere flammene.

Massive skogbranner herjer i Amazonas i Brasil. Flammene har også spredt seg til Bolivia, hvor over én millioner hektar har brent ned. Foto: Juan Karita / AP / NTB scanpix
  • NTB
Publisert: Publisert:
Bolivia har satt inn store styrker for å slokke skogbrannene, men antall branner har doblet seg de siste dagene. G7-landene har lovet å hjelpe i kampen mot flammene. Bolivia ønsker internasjonal hjelp velkommen. Foto: Juan Karita / AP / NTB scanpix
icon
Denne artikkelen er over tre år gammel

I Bolivia er nærmere én million hektar regnskog brent ned, ifølge myndighetene.

Landet har satt inn store styrker for å forsøke å slokke de enorme brannene, men tross innsatsen har brannene doblet seg bare siden torsdag.

– Ingenting er mer dyrebart enn Moder Jord. Hun kan overleve uten oss, men vi kan ikke overleve uten henne, skriver landets president Evo Morales på Twitter.

Bolivianske myndigheter kunngjorde mandag at de vil innkalle til et møte med representanter fra alle landene som er berørt av skogbrannene.

Under G7-toppmøte som foregikk over helgen, ble de store Amazonas-brannene diskutert. Stormaktene på møtet er innstilt på å bistå i arbeidet med å få slokket brannene.

Morales ønsker initiativet velkommen og sier han er innstilt på å samarbeide med andre land i kampen mot flammene.

Brasils president Jair Bolsonaro har ikke vært like positiv til G7-landenes initiativ. Han har beskyldt Frankrikes president Emmanuel Macron for å blande seg inn i Brasils indre anliggender og oppføre seg som en koloniherre.

Amazonasjungelen, verdens største regnskog, ligger hovedsakelig i Brasil. Men regnskogen strekker seg også inn i Peru, Colombia, Venezuela, Ecuador, Bolivia, Guyana, Surinam og Fransk Guyana.

Publisert: