Roseanne Barr gir sovemedisin skylda for rasistisk utfall

Roseanne Barr gir sovemedisin skylden for den rasistiske Twitter-meldingen hun sendte, men produsenten av legemiddelet protesterer og sier at rasisme ikke er noen bivirkning av deres medisin. Foto: AP / NTB scanpix

TV-komikeren Roseanne Barr hevder at hun var påvirket av sovemedisin da hun kom med et rasistisk utfall mot borgerrettsforkjemperen Valerie Jarrett.

  • Nils Inge Kruhaug - Ntb
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Den rasistiske Twitter-meldingen fikk denne uka ABC til å ta den populære TV-komedien «Roseanne» av lufta.

Barr omtalte i meldingen Valerie Jarrett, som var rådgiver for president Barack Obama, som et produkt av Det muslimske brorskap og «Planet of the Apes».

I et forsøk på å unnskylde hetsen hevdet Barr at hun hadde tatt sovemedisinen Ambien da hun sendte Twitter-meldingen klokka 2 om natta.

Produsenten avviser forklaringen

Produsenten av sovemedisinen, Sanofi, avviser forklaringen og sier at det er helt ukjent for dem at legemiddelet har den slags bivirkninger.

– Selv om de fleste legemidler har bivirkninger, er ikke rasisme noen kjent bivirkning for noen av Sanofis medisiner, heter det i en uttalelse fra selskapet.

Det tok ikke lang tid før «Ambien» ble en trend på Twitter, og flere benyttet anledningen til å gjøre narr av Barr og hennes forklaring. Inkludert hennes eksmann Tom Arnold kastet seg på bølgen og skyldte hele ekteskapet deres på Ambien.

Trump kritiserer ABC

– Bob Iger i ABC ringte Valerie Jarrett for å si at ABC ikke tolererer uttalelser som dem fra Roseanne Barr. Jøss, han ringte aldri president Donald Trump for å unnskylde for de FORFERDELIGE tingene som er blitt sagt om meg på ABC. Kanskje jeg bare aldri fikk den telefonen? skrev Trump på Twitter onsdag.

Dette fikk flere til å reagere og talsperson for Det hvite hus, Sarah Huckabee Sanders, måtte forsvare presidenten.

– Presidenten peker på dobbeltmoralen i mediene. Det er den presidenten snakker om. Det er ingen som forsvarer hennes uttalelser. De var upassende, sa Sanders.

Tidligere har ikke Det hvite hus ønsket å kommentere hendelsen ettersom «det er mye større ting som skjer i landet akkurat nå».

Populær TV-komedie

«Roseanne» var i årene 1988 til 1997 en av USAs mest populære TV-komedier, og da serien gjenoppsto i mars i år fikk den over 25 millioner seere.

Serien var særlig populær blant konservative amerikanere, ettersom Barrs karakter uttrykte støtte til president Donald Trump.

Barrs rasistiske Twitter-melding ble likevel for mye for ABC Entertainment.

– Kommentaren var avskyelig, motbydelig og ikke i tråd med våre verdier, og vi har derfor besluttet å kansellere serien, sa ABC-sjefen Channing Dungey tidligere i uka.

Publisert:
  1. Amerikansk politikk
  2. TV
  3. Twitter

Mest lest akkurat nå

  1. Ingenting rocket på Sandnes’ nye festplass

  2. Veton Berisha etter hat tricket: – Serie­gull med Viking ville vært det største

  3. Hele livet lurte Tor på hva som skjedde da faren styrtet i døden med jager­fly. Så opprettet kona en hemmelig kon­takt

  4. Gikk fra Sandnes til Kristiansand av én spesiell grunn: – Det har vært litt av en tur

  5. Da det var trøbbel med skoene i «Skal vi danse», visste hun at løsningen lå i Hillevåg

  6. Mia Gundersen og Espen Hana er aller best når de får skuldrene ned, puppene opp og herjer med seg selv