Ekstremværet Michael raserte kystsamfunn i Florida

Kystsamfunnet Mexico Beach i Florida ligner en krigssone etter at orkanen rammet denne uken. Myndighetene frykter at de vil finne flere omkomne i ruinene.

Publisert: Publisert:

Et helt nabolag i Mexico Beach ble lagt i grus da orkanen traff med voldsom styrke. Foto: Michael Snyder / Northwest Florida Daily News via AP / NTB scanpix

  • NTB
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Mange hus ble smadret da orkanen traff Mexico Beach i Florida onsdag. Foto: Chris O'Meara / AP / NTB scanpix

Ødeleggelsene er store i Mexico Beach i Florida. Foto: Douglas R. Clifford / Tampa Bay Times via AP / NTB scanpix

Redningsarbeidere på plass i Mexico Beach, kystsamfunnet nordvest i Florida som orkanen traff først. Foto: Douglas R. Clifford / Tampa Bay Times via AP / NTB scanpix

Dødstallet etter ekstremværet ble fredag oppjustert til elleve etter at det ble meldt om fem omkomne i delstaten Virginia. Tidligere er det meldt om fire dødsfall i Florida, ett i Georgia og ett i North Carolina.

Ekstremværet har siden onsdag herjet lokalsamfunn i en rekke delstater. Fredag morgen hadde stormen beveget seg ut i åpent hav i Atlanterhavet. Den er nå nedgradert til en tropisk storm, men da uværet traff det lille lokalsamfunnet Mexico Beach i Florida onsdag, var det som en kategori-4-orkan, som innebærer en vindstyrke på nesten 70 meter per sekund.

Orkanen, som er den kraftigste som har rammet Florida på over 100 år, la hele nabolag i grus. Fredag var gatene i Mexico Beach fortsatt dekket av nedblåste trær og vrakgods fra de mange husene som ble smadret av den voldsomme vinden.

Floridas guvernør Rick Scott sier at ødeleggelsene er ufattelige, men at det viktigste nå er å hjelpe de mange innbyggerne som ikke fulgte anmodningen om å evakuere.

– Jeg er svært bekymret for de av våre innbyggere som ikke evakuerte, og jeg håper bare at det ikke har gått mange liv tapt, sier Scott til ABC.

Over 2.000 soldater er sendt ut for å bistå i oppryddingsarbeidet i delstaten, der 400.000 husstander er uten strøm. I tillegg er 20.000 arbeidere satt til å reparere elnettet.

I Virginia har uværet kuttet strømmen til 520.000 husstander. I tillegg er 1.200 veier stengt og det er også meldt om fem antatte tornadoer.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Mot morens vilje sendte Eva (21) inn sitt DNA for å finne hennes amerikanske opphav

  2. Høiland fikk tøff beskjed av Berntsen

  3. Dei tek over lokalet til Sjå Inge: – Vil vere ein restaurant/­kafé med trykk på kafé

  4. Ryfylke­tunnelen måtte stenge et felt på grunn av tysk sykkel­turist

  5. Storspillet på hjemmebane fortsetter: Sandnes Ulf slo tilbake igjen

  6. Beboere slukket kjøkkenbrann i Sandnes

  1. Ekstremvær
  2. Klimaendringer
  3. Florida