Tyske medier: Fingeravtrykk til tunisier funnet i lastebil

Fingeravtrykkene til den etterlyste tunisieren er funnet på døra på lastebilen som ble brukt under terrorangrepet i Berlin, melder Süddeutsche Zeitung.

Tysk politi jakter nå på den 24 år gamle tunisieren Anis Amir, som mistenkes for å ha stått bak massakren som kostet tolv mennesker livet på et julemarked i Berlin.
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Fingeravtrykkene skal ha blitt funnet på bilens førerside, skriver avisen. Tidligere har politiet funnet dokumenter med navnet hans inne i førerhuset.

Den 24 år gamle tunisieren Anis Amri hadde fått avslag på sin asylsøknad og skulle utvises til Tunisia.

Les også

Medier: – 21-åring etterlyst for Berlin-angrep

Nyhetsmagasinet Spiegel skriver torsdag at politiet har opplysninger som tyder på at Amri tidligere har tilbudt seg å bli selvmordsbomber.

Etterforskerne skal ha ment at uttalelsene, som ble plukket opp mens politiet overvåket Amris aktivitet på nettet, var såpass ulne at de ikke ville være nok til å få ham fengslet.

Les også

IS tar på seg ansvaret for Berlin-angrepet

Ifølge tyske medier gjennomførte politiet to aksjoner torsdag, én i Emmerich i delstaten Nordrhein-Westfalen, der Amri var offisielt registrert, og én i Dortmund, der politiet gjennomførte en razzia mot et asylmottak. (©NTB)

Publisert: