Fire omkom da buss braste ned fotgjengerundergang i Moskva

Føreren hevder at bremsene sviktet da en buss mandag braste ned i en fotgjengerundergang i Moskva, med fire døde som resultat.

Publisert: Publisert:

Minst fem mennesker mistet livet da denne bussen braste ned en trapp til en fotgjengerundergang i Moskva mandag. Foto: AP / NTB scanpix

  • NTB
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Fem mennesker omkom og 15 ble skadd da en buss braste inn blant fotgjengere i Moskva mandag. Foto: AP / NTB scanpix

Hendelsen skjedde ved Kutuzovskij-avenyen vest i den russiske hovedstaden, like ved metrostasjonen Slavjanskij Bulvar. Videobilder på sosiale medier viser bussen som plutselig svinger inn på fortauet og deretter stuper ned trappen til fotgjengerundergangen der det befant seg mange mennesker.

Fire mennesker mistet livet og ni er skadd, nedjustert fra fem døde og 15 skadde, slik det ble opplyst først. Tre av de skadde er fraktet til sykehus med alvorlige skader.

Føreren er pågrepet, men det er ikke kjent om han er siktet for noe, eller hva det i så fall skulle være. Han sier at bussen, som sto stille, plutselig satte seg i bevegelse opp på fortauet og at han ikke klarte å stanse den.

– Bremsene virket ikke

– Ifølge føreren sto bussen parkert og begynte brått å bevege seg av seg selv. Trass i hans forsøk på å stoppe bussen virket ikke bremsesystemet, og bussen fortsatte å kjøre, heter det i en pressemelding fra den russiske havarikommisjonen som etterforsker hendelsen.

Politiet opplyser ifølge statlige russiske medier at de så langt ikke ser på hendelsen som en terrorhandling, men som en ulykke. Årsaken er imidlertid foreløpig ikke bekreftet.

En politikilde sier til nyhetsbyrået RIA Novosti at politiet så langt har to teorier om hva som kan ha skjedd. Den ene er at bremsene på bussen sviktet. Den andre er at bussen svingte unna en bil og deretter havnet ned i fotgjengerundergangen.

Likposer i snøen

Politiet er i gang med å avhøre vitner, og bussen er trukket opp av fotgjengerundergangen med en kabel. Området er sperret av, og flere svarte likposer kunne sees liggende i snøen ved siden av bussen.

Ti ambulanser og flere helikoptre var sendt til stedet for å frakte bort skadde.

Kutuzovskij-avenyen er en travel handelsgate med et stort kjøpesenter i den vestlige delen av Moskva Første juledag i Vesten er vanlig arbeidsdag i Russland, men det var mye folk ute som var i gang med shopping foran nyttårshelgen.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Brannvesenet har kontroll på campingvognbrann på Sokn

  2. Kan ikke hjelpe voldelige ungdommer før de får seg kjæreste

  3. Kjørte Grimstad-Kristiansand på ti minutter. Farten ble målt til opp mot 200 km/t

  4. Amerikansk storklubb bytter navn etter massiv kritikk

  5. Marthe (27) har ADHD. Slik får hun og mannen forholdet til å fungere

  6. Skuespiller Kelly Preston er død

  1. Russland
  2. Moskva