Trumps medieplattform lanseres trolig i februar

Donald Trumps mediegruppe tar sikte på å lansere appen «Truth Social» 21. februar. Plattformen skal ha lignende funksjoner som Facebook.

Donald Trumps mediegruppe tar sikte på å lansere appen «Truth Social» 21. februar. Plattformen skal ha lignende funksjoner som Facebook.
 • NTB-AFP
Publisert: Publisert:

Det går fram av en liste i Apples appbutikk. Den 75 år gamle tidligere presidenten er permanent utestengt fra Twitter, plattformen han foretrakk å kommunisere via både før han ble president og i tiden i Det hvite hus.

Han er i tillegg utestengt fra Facebook og YouTube etter stormingen av Kongressen 6. januar i fjor, da en horde av støttespillerne hans tok seg inn i kongressbygningen i et forsøk på å stanse godkjenningen av Joe Bidens seier i presidentvalget.

Trump hadde da i månedsvis feilaktig hevdet at det foregikk omfattende valgfusk i forbindelse med valget, og at Bidens seier var illegitim. Han har i året som har gått siden, fortsatt med påstandene. Mange republikanske partifeller har fulgt etter, og en stor andel av partiets velgere tror i dag at «valget ble stjålet» fra Trump.

Trump sier at «Truth Social» vil være et alternativ til plattformene fra de store teknologiselskapene, som han sier opptrer partisk mot ham og andre konservative stemmer.

Plattformen vil slutte seg til et utvalg av sosiale medier rettet mot konservative amerikanere og folk på den radikale høyresiden i USA. Gettr ble lansert tidlig i juli av en av Trumps tidligere rådgivere, men det er Parler og Gab som per nå er de mest populære blant 75-åringens tilhengere.

Les også

 1. «Så feil kan ein altså ta»

 2. Biden med tordentale mot Trump: - Et nett av løgner

 3. Kuppforsøket slo feil. Nå legger Trump nye planer

 4. Frykt for at USA mister demokratiet

Publisert:
 1. Donald Trump

Mest lest akkurat nå

 1. I kveld kan snøen komme

 2. Mobil bak rattet: Nå kan boten bli enda høyere

 3. Ny fabrikksjef hos Nortura Forus

 4. Planlegger barnehage til 150 millioner ved Mosvatnet

 5. Endelig kan Yaganeh og Juanita leke sammen igjen

 6. Nytt koronadødsfall på SUS