Obama: – Trump forsøker å vinge­stekke post­vesenet før valget

Tidligere president Barack Obama sier han er bekymret for avviklingen av høstens presidentvalg. Han mener Donald Trump forsøker å vingestekke USAs postvesen.

Tidligere president Barack Obama, her under begravelsen til borgerrettsforkjemperen John Lewis i Atlanta i slutten av juli. Foto: Alyssa Pointer / AP / NTB scanpix

 • NTB
Publisert: Publisert:

Striden om postvesenet USPS er blitt en brennhet sak i den amerikanske valgkampen. Det ventes at et stort antall amerikanske velgere vil bruke posten til å avlegge stemme i et hardt koronarammet USA.

Postvesenet USPS er imidlertid i krise. Posten hoper seg opp etter at omfattende sparetiltak er innført av etatens nye leder, en stor Trump-donor.

Obama sier Republikanerne har gått aktivt inn for å begrense velgernes mulighet til å stemme tidligere, men at Trumps innsats for å «vingestekke» postvesenet midt i pandemien er uten sidestykke.

– Det vi har sett, på en måte som er unik i moderne politisk historie, er en president som eksplisitt forsøker å få folk til ikke å stemme, sier Obama i en podkast sammen med sin tidligere valgkampleder David Plouffe, ifølge Reuters.

I et intervju med Fox Business Network torsdag ga president Donald Trump uttrykk for at han ikke støtter økte bevilgninger til det amerikanske postvesenet fordi pengene da vil gå til poststemmer under valget. Han gjentok samtidig påstander om at stemming via posten vil føre til massivt valgfusk, noe det ikke foreligger beviser på.

Fredag varslet USPS 46 delstater og myndighetene i Washington D.C. om at det er stor risiko for at velgere ikke vil ha tid nok til å fylle ut stemmesedlene og returnere dem innen dagens tidsfrister. Enkelte stemmer kan da ikke ble telt med i valget, selv om velgerne har overholdt tidsfristene som er satt.

Publisert:
 1. Donald Trump
 2. Barack Obama
 3. Amerikansk politikk
 4. Posten

Mest lest akkurat nå

 1. Aftenbladet avslører: Viking har brutt idrettens regelverk i Berntsen-saken

 2. «Hæ, har dere flyttet dit?» spør folk. Nå har hjemmet deres vunnet arkitekturpris.

 3. Politiet har frigitt navnet på mannen som døde i trafikk­ulykken på Buevegen

 4. Bikinifabrikken på Figgjo er solgt

 5. Foreløpig har tre søkt på jobben som Rogfast-sjef

 6. Ekteparet som tapte millioner på valutalån,får ikke behandlet anke i Høyesterett