Skogbrannene i California har svidd av nærmere 5.000 kvadratkilometer

Mer enn 500 branner i California i USA har svidd av 4.856 kvadratkilometer skog. Sterk vind og mer tordenvær truer med å gjøre situasjonen enda verre.

Mer enn 500 branner i California i USA har svidd av 4.856 kvadratkilometer skog. Sterk vind og mer tordenvær truer med å gjøre situasjonen enda verre. Her fra den såkalte LNU Lightning Complex-brannen, en av de tre store.
  • NTB-AP-AFP
Publisert: Publisert:
Enorme skogbranner i California har svidd av nærmere 5.000 kvadratkilometer. Her fra Boulder Creek sør for San Francisco.
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Siden 15. august har over 500 branner i delstaten på USAs vestkyst gjort store skader. I alt 4.856 kvadratkilometer skog og mark er brent.

Det meste av skadene er forårsaket av tre sammensatte branner, som har svidd av 3.043 kvadratkilometer og ødelagt nærmere 1.000 hjem og andre bygninger. Fire personer er omkommet, tre av dem ble funnet i hjem i områder som hadde fått ordre om å evakuerer.

Nå kjemper brannmannskaper for å hindre at situasjonen blir enda verre ved å lage branngater og gjøre andre forebyggende tiltak. Nå advares det nemlig om nye kraftige byger med torden og lyn, som startet de mange brannene.

Brannmannskapene kjemper på flere fronter, og nasjonalgarden og det amerikanske forsvaret bistår i nordre deler av California.

Myndighetene sier deres innsats i Santa Cruz sør for San Francisco blir hindret av folk som nekter å etterkomme ordren om å evakuere og av folk som utnytter situasjonen til å plyndre og stjele. Politiet i Santa Cruz sier 100 politibetjenter patruljerer området, og folk som ikke har noe der å gjøre, blir pågrepet.

Også de ikoniske kjempegrantrærne redwood i delstatens eldste nasjonalpark, Big Basin Redwoods, er truet av brannene. I tillegg til parkens bygninger og campingplasser.

Publisert:
  1. California

Mest lest akkurat nå

  1. Ap-politiker dømt til fengsel for grovt bedrageri

  2. Sparte på strømmen, men Lyse fikk aldri målingene: – Mangelen på informasjon er under enhver kritikk

  3. Kortvarig tomatlukke for «Geggi»

  4. 270 var med i trekningen for å få kjøpe de 30 boligene. Nå kjemper huseierne for millioner i erstatning

  5. Lokalt kjøkken-selskap skifter eiere

  6. VG: Kongen har forkjølelsessymptomer og er sykmeldt de neste dagene