Ledere verden over fordømmer London-terror

Ledere verden over reagerer sterkt på nyheten om det siste terrorangrepet i London.

NATOS generalsekretær Jens Stoltenberg (t.v.) og USAs president Donald Trump (t.h.) var blant de første til å kommentere det siste terrorangrepet i London. Foto: AP / NTB scanpix  
 • NTB
Publisert: Publisert:
Labour-leder Jeremy Corbyn takker nødetatene etter terrorangrepet i London. Det tok bare 8 minutter før politiet hadde skutt og drept de tre gjerningsmennene. Foto: AP / NTB scanpix 
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

– I lys av denne nye tragedien står Frankrike mer enn noensinne ved Storbritannias side. Mine tanker går til ofrene og deres familier, skriver Frankrikes president Emmanuel Macron på Twitter.

Budskapet fra NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg er det samme.

– Mine tanker er med alle dem som er berørt av det brutale London Bridge-angrepet. Vi står sammen med folket i London, tvitrer han.

Sjokkert

EU-kommisjonens president Jean-Claude Juncker er sjokkert over at britene på nytt ble rammet av terror.

– Jeg følger den siste utviklingen i London med redsel. Tankene går til ofrene og deres familier. Vær forsiktig, tvitrer han.

USAs president Donald Trump var også raskt ute, men gjentok først sitt krav om innreiseforbud for innbyggere fra seks muslimske land, et krav som inntil videre er stanset av rettsvesenet i USA.

Innreiseforbud

«Vi må være smarte, årvåkne og tøffe. Domstolene må gi oss tilbake rettighetene våre. Vi trenger innreiseforbud som et ekstra sikkerhetstiltak!, skrev Trump på Twitter.

Først en time senere kommenterte han terrorangrepet i London direkte.

«Uansett hva USA kan gjøre for å bistå i London og Storbritannia, så kommer vi til å være der. VI STÅR SAMMEN MED DERE. GUD VELSIGNE DERE!", tvitret han.

Meningsløs vold

Nordiske ledere slutter seg til fordømmelsene av lørdagens terrorangrep i hjertet av London.

– På nytt blir vi vitne til en forferdelig tragedie og våre tanker går til ofrene. Vi står sammen med Storbritannia mot denne meningsløse volden, skriver statsminister Erna Solberg (H) på Twitter.

– Jeg fordømmer på det sterkeste det grusomme terrorangrepet i London. Vår dype medfølelse og kondolanser går til de rammede og deres familier, tvitrer utenriksminister Børge Brende (H).

– Jeg er sjokkert og trist over nyhetene fra London og fordømmer angrepet på det sterkeste, skriver Finlands statsminister Juha Sipila på Twitter.

Sykt

Danmarks utenriksminister Anders Samuelsen reagerer også sterkt.

– Forferdelige terrorister. Det er så sykt at jeg ikke finner ord. De må bekjempes med alt vi har, inntil de er utryddet, tvitrer han.

– Nok et ondskapsfullt terroristangrep i London i går kveld. Solidaritet med Storbritannia. Mine tanker går til ofrene og deres elskede, skriver Sveriges utenriksminister Margot Wallström på Twitter.

Grusomt og kynisk

Vladimir Putin fordømmer også terrorangrepet i London og sendte søndag telegram til statsminister Theresa May.

– Denne forbrytelsen sjokkerer med sin grusomhet og kynisme, skriver den russiske presidenten, som maner til økt internasjonalt samarbeid i kampen mot terror.

Barbarisk

Londons borgermester Sadiq Khan kaller terrorangrepet som kostet sju menneske livet for feigt.

– Slike barbariske handlinger kan ikke rettferdiggjøres, sier Khan.

Labour-leder Jeremy Corbyn berømmer nødetatene som raskt fikk situasjonen under kontroll.

Takker nødetatene

– Det meldes om brutale og sjokkerende hendelser i London. Mine tanker går til ofrene og deres familier. Takk til nødetatene, tvitrer han.

Den amerikanske popartisten Ariana Grande, som i dag holder støttekonsert for de 22 som ble drept etter hennes konsert i Manchester i forrige måned, er også preget.

– Jeg ber for London, skriver hun på Twitter.

Publisert:
 1. London
 2. USA
 3. Donald Trump
 4. Ariana Grande
 5. Jens Stoltenberg

Mest lest akkurat nå

 1. Den mest kunnskapsrike vi kjente

 2. TV 2: Planlegger for lettelser: – Kan bli slutten på karantene

 3. Energisjokket: 7–8 tomatbønder gir opp – andre bytter til fyring med propan

 4. Elsparke­syklist døde etter ulykke – navnet er frigitt

 5. Lillebror er sjefen over storebror: – Jeg får skylden om ting går til helsike

 6. Nå skal foreldrene til Vegard få si sin mening