Fire omkom i australsk fornøyelsespark

Fire mennesker har omkommet i en ulykke i Australias største fornøyelsespark.

Dreamworld er Australias største fornøyelsespark og åpnet dørene i 1981.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Ifølge lokale medier skjedde ulykken i rafting-rennen Thunder River Rapids i fornøyelsesparken Dreamworld , der runde båter delvis trekkes rundt ved hjelp av et transportbelte. Parken ligger sør for Brisbane.

Ifølge The Gold Coast Bulletin og The Courier Mail bekrefter australsk politi at ulykken har kostet fire menneskeliv. Alle skal ha vært over 25 år gamle.

– Fire voksne er bekreftet omkommet, opplyser politiet i en kunngjøring.

– Dreamworld forsøker så raskt som mulig å finne ut hva som har skjedd og samarbeider tett med nødetatene og politiet om dette, heter det i en pressemelding fra fornøyelsesparken.

Ifølge øyenvitner til ulykken, tippet den runde båten rundt helt mot slutten av rafting-rennen og havnet opp ned i vannet.

To av passasjerene ble sittende fast i transportbeltet og trukket med under vann, mens to ble liggende fast under båten. To andre passasjerer skal ha sluppet uskadd fra ulykken med båten.

Thunder River Rapids ble åpnet i 1986 og er i dag Australias eneste rafting-renne av denne typen som er i drift. Båtene kommer opp i 45 kilometer i timen.

Dreamworld beskriver attraksjonen som «familievennlig» og egnet for personer over 120 centimeter. (©NTB)

Publisert: