Offiser: Intense kamper øst i Mosul

Irakiske spesialstyrker utkjemper lørdag intense kamper med IS-opprørere i den østlige delen av Mosul, i et forsøk på å befeste sine stillinger før selve byen inntas, ifølge en offiser.

En kvinne fra yazidi-minoriteten og som sluttet seg til de kurdiske peshmergastyrkene, patruljerer gjennom byen Bashiqa øst for Mosul etter at den ble gjenerobret fra IS.
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

– Denne morgenen er kampene intense. Vi forsøker å befeste våre stillinger i Arbajiyah før vi fortsetter angrepet vårt mot Al-Bakr, sier oberstløytnant Muntadhar Salem i de irakiske spesialstyrkene.

Arbajiyah ligger lengst øst i Mosul, i byens utkant. Irakiske spesialstyrker utførte angrep i Arbajiyah også fredag. Salem sier at styrkene lørdag har kontroll over bydelen.

Styrkene har ennå ikke tatt seg inn i selve byen, som før IS erobret den sommeren 2014, var Iraks nest største by. Det er ventet at det vil ta flere uker, muligens måneder, før irakiske styrker, med hjelp fra kurdiske styrker, sjiamuslimsk og sunnimuslimsk milits, samt den amerikanskledede luftkoalisjonen, kan klare å gjenerobre byen.

Publisert:
  1. Den islamske staten (IS)
  2. Mosul

Mest lest akkurat nå

  1. Snøvær skaper problemer på Stavanger lufthavn, Sola: – Vi fikk ingen informasjon

  2. Advarer mot svært glatte veier

  3. Halvannet år etter at Konrad Åsnes (18) brakk nakken i en stupeulykke i Godalen, ble stupebrettet fjernet

  4. Her fosser strøm-milliardene inn

  5. Fjerner populær gaveordning på kort varsel

  6. Butikkene reklamerer med trygg levering helt hjem. Men blir varene levert på en lovlig måte?