Pelosi bekrefter riksrettsavstemning onsdag

Demokratenes leder i Representantenes hus, Nancy Pelosi, bekrefter at representantene samles igjen onsdag for avstemning om riksrettssaken mot Donald Trump.

Demokratenes leder i Representantenes hus, Nancy Pelosi, (i midten) bekrefter at Representantenes hus onsdag skal stemme over riksrettssaken mot president Donald Trump.
  • NTB-DPA-AP
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over to år gammel

Pelosi oppfordrer alle demokratiske representanter om å være til stede ved avstemmingen. Hun viser samtidig til at avgjørelsen om riksrett er et av de tyngste ansvarene som hviler på representantene.

– De sørgelige fakta er at presidenten har utnyttet sin makt til egen personlig vinning, politiske fordeler og til å hindre Kongressen ved å hevde at han står over loven og det amerikanske folket, skriver Pelosi i et brev til sine demokratiske kollegaer tirsdag kveld.

– I USA står ingen over loven, skriver hun videre.

En telling utført av nyhetsbyrået AP viser at det er flertall i Representantenes hus for å gå videre med riksrettsprosessen mot Trump. Så godt som alle kongressmedlemmene vil stemme i tråd med sine partier, noe som understreker hvor polarisert amerikansk politikk er blitt. Dermed blir saken ført i Senatet over nyttår.

Trump er tiltalt for misbruk av sin stilling ved å presse Ukraina til å granske hans fremste rival ved valget neste år, for å ha hindret Kongressens gransking ved å nekte å samarbeide, nekte sine medarbeidere å vitne og holde tilbake dokumenter.

I et rasende brev til Pelosi kaller president Donald Trump riksrettsprosessen et kupp som undergraver USAs demokrati.

Publisert: