Tre politibetjenter skadd i skyting og knivangrep i New York – mann skutt av politiet

En politibetjent er knivstukket i nakken i New York, og to andre har fått skuddskader i hendene, melder politiet. I tillegg er en mann skutt av politiet.

Politiet i New York jobber på stedet i Brooklyn der tre politibetjenter ble skadd i skyting og knivangrep.
  • NTB-AP
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over to år gammel

De tre politibetjentene er brakt til sykehus, men ingen av dem ser ut til å være livstruende skadd, opplyste politiet i New York torsdag morgen norsk tid.

Tilstanden til mannen som ble skutt av politiet, er kritisk, opplyser politimester Dermot Shea.

Skytingen skjedde i et forretningsstrøk i sentrum av Brooklyn like før midnatt onsdag kveld lokal tid, få timer etter at portforbudet i byen trådte i kraft.

Ble overfalt bakfra

Det er uklart om hendelsene er koblet til de pågående demonstrasjonene mot rasisme og politivold.

Ifølge politiet ble betjenten som ble knivstukket, overfalt av en mann som kom gående bakfra. Dette førte til et basketak der gjerningsmannen ble skutt og to andre betjenter fikk skuddskader i hendene.

– Dette ser ut til å være et fullstendig uprovosert, feigt og foraktelig angrep på en forsvarsløs politibetjent. Takk Gud for at vi ikke planlegger en begravelse i dette øyeblikk, sier Shea.

Han bemerker at dette angrepet inngår som et av flere mot politibetjenter de siste dagene.

Gatene fulle av politifolk

Stedet der hendelsene skjedde, ligger bare et kvartal unna der det for få dager siden var sammenstøt mellom politi og demonstranter, men en beboer sier at det ikke var protester på stedet da politibetjentene ble skadd.

Området var natt til torsdag fullt av politifolk og politikjøretøy, og New Yorks borgermester Bill de Blasio dro til sykehuset der politifolkene er innlagt.

New York har innført portforbud fra klokka 20 hver kveld denne uken for å få slutt på opptøyene i kjølvannet av at afroamerikanske George Floyd døde etter en brutal pågripelse i Minneapolis for halvannen uke siden.

De siste dagene har det vært en rekke protestmarsjer i New York, ikke minst i Brooklyn. Demonstrasjonene utartet tidligere i uka i hærverk og plyndring.

Publisert: