Pelosi vil stanse amerikansk tilbaketog

Demokratene i Kongressen er blitt enig med republikanere i forsamlingen om behovet for en resolusjon for å stanse USAs tilbaketog fra Syria.

Lederen for Representantenes hus, Nancy Pelosi, vil stanse USAs tilbaketog fra Syria. Foto: J. Scott Applewhite / AP / NTB scanpix
 • NTB-AFP
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Amerikanske tjenestemenn opplyste mandag at de 1.000 amerikanske soldatene som oppholder seg i Nord-Syria, har fått ordre om å trekke seg ut av landet.

Det skjer etter at tyrkiske styrker har rykket inn i nabolandet og gått til angrep på kurdiske styrker langs grensen, styrker som til nå har vært USAs fremste allierte i Syria i kampen mot IS. Den tyrkiske planen skal være å etablere en buffersone langs grensa.

Lederen i Representantenes hus, Nancy Pelosi, omtaler tilbaketrekkingen av amerikanske soldater fra Nord-Syria som «farlig», og mener det er behov for å få på plass en resolusjon for å stanse president Donald Trumps beslutning. Hun har diskutert saken med den republikanske senatoren Lindsey Graham, som også er negativ til tilbaketrekkingen.

Det hvite hus har antydet at det kan komme sanksjoner mot Tyrkia etter at de innledet sin offensiv, men dette er ikke nok, mener Pelosi.

– Siden presidenten ga tyrkerne grønt lys til å bombe og i realiteten slapp IS løs, må vi ha en langt sterkere sanksjonspakke enn det Det hvite hus foreslår, sier hun.

Situasjonen i Syria står høyt på dagsordenen når Kongressen i Washington samles igjen tirsdag etter en to ukers pause.

Publisert:
 1. Syria
 2. IS
 3. Det hvite hus
 4. Donald Trump

Mest lest akkurat nå

 1. Nå har Vikings bolle­konge fått egen spon­sor

 2. Meteorologen: – Pakk ned tram­polinen. Det meldes liten storm

 3. FHI vil anbefale å gjenåpne landet om kort tid

 4. Denne kommunen vurderer å melde over­gang til Roga­land

 5. Ikke sikkert siktede blir av­hørt i denne feng­slings­perioden

 6. Mia Gundersen fikk korona - må utsette premieren