Siktet for terror etter knivangrep i Manchester

Fire mennesker er skadd i et knivangrep på et kjøpesenter i Manchester. Den antatte gjerningsmannen er pågrepet og siktet for terror.

Publisert: Publisert:

Pågripelsen av den antatte gjerningsmannen etter knivstikkingen ble filmet og opptaket ble lagt ut i sosiale medier. Politiet har siktet mannen for terror. Foto: John Greenhalgh / AP / NTB scanpix

  • NTB
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Politiet ble i 11.15-tiden varslet om at flere mennesker var knivstukket på Arndale-senteret i Manchester og rykket ut med store styrker.

Fire mennesker ble skadd i angrepet. To kvinner, den ene 19 år gammel, er ifølge politiet sendt til sykehus med skader etter å ha blitt knivstukket. Tilstanden til begge kvinnene blir beskrevet som stabil.

En mann i 50-årene er også sendt til sykehus med knivskader, men hans tilstand er ikke kjent. En fjerde person, en kvinne i 40-årene, fikk førstehjelp på stedet, men ble ifølge politiet ikke knivstukket.

En video som er lagt ut på sosiale medier, viser at politiet legger den antatte gjerningsmannen i bakken utenfor kjøpesenteret.

Senere fredag opplyste politiet at den pågrepne mannen er siktet for terror. Mannen er i 40-årene, men identiteten hans og motivet for angrepet er foreløpig ikke kjent.

Storbritannias statsminister Boris Johnson skriver i en Twitter-melding at han er sjokkert over angrepet, og at hans tanker er hos dem som ble skadd og alle andre berørte.

– Takk til våre ypperlige nødetater som rykket ut, og som nå etterforsker hva som skjedde, skriver Johnson.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Familien savner svar etter at sønnen ble funnet død

  2. Nå har politikerne bestemt seg

  3. Han vil ha store deler av Sirdal ut av Sirdal – og inviterer til folkeavstemning

  4. Se, det snør i Sirdal

  5. – Her vil vi ikke være verneverdige

  6. Rogfast skal være klar i 2031

  1. Manchester
  2. Krim