Ueland-familien forberedt på anke

Ueland-familiens norske advokat Ragnar Falck Paulsen sier at familien tar dommen i Marokko til etterretning, men at de er forberedt på flere ankerunder.

Publisert: Publisert:

– Det har hele tiden ligget i kortene hva utfallet ville bli. Nå kan de få et pusterom og kan konsentrere seg om det daglige livet og sorgprosessen som har blitt preget av den enorme oppmerksomheten denne saken har fått, sier Ragnar Falck Paulsen, familien Uelands bistandsadvokat. Foto: Privat

  • NTB
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

– Dommen til de tre hovedtiltalte er i tråd med det som har vært signalene fra de tiltaltes forsvarer og fra øvrige aktører i retten, sier Falck Paulsen til NTB. Han legger til at dette også gjelder den fjerde mannen, som ble dømt til livsvarig fengsel.

Maren Ueland (28) fra Bryne og hennes danske studievenninne Louisa Vesterager Jespersen (24) ble drept i nærheten av Imlil i Atlasfjellene i desember i fjor. I alt 24 menn var tiltalt i rettssaken etter drapene, som har gått i terrordomstolen i Salé i Marokko.

– Strengere enn ventet

Tre menn ble dømt til døden, og én fjerde mann ble dømt til livsvarig fengsel.

Ifølge Falck Paulsen mener familiens marokkanske advokat, Azeddine Kabbaj, at dommen er streng, og at den er strengere enn det som var ventet.

Bistandsadvokaten sier familien er forberedt på at dommen vil bli anket.

– Det ville vært en fordel om dommen var rettskraftig, men vi har ikke hatt noen tro på det. Vi håper likevel det vil bli litt mer ro i tiden fremover, sier han.

Familiene til de to kvinnene har fremmet erstatningskrav på henholdsvis 5 og 9 millioner norske kroner til marokkanske myndigheter. Ueland-familien har også fremmet erstatningskrav mot de tre mennene som nå er dømt for drapene.

Ifølge NRK ble ingen av familiene tildelt oppreising fra den marokkanske stat, men de tiltalte ble dømt til å betale erstatning på rundt 1,8 millioner kroner til de to familiene.

Stiftelse

Falck Paulsen sier at dersom familien får utbetalt oppreisningen fra de tiltalte, så vil pengene gå til Ueland-stiftelsen. Den har som formål å styrke urbefolkning, sikre rett og hindre urett, forebygge terrorisme i Marokko og støtte arbeidet mot analfabetisme i landet.

– Dette er familien opptatt av og har funnet mening med siden tragedien.

– Det har hele tiden ligget i kortene hva utfallet ville bli. Nå kan de få et pusterom og kan konsentrere seg om det daglige livet og sorgprosessen som har blitt preget av den enorme oppmerksomheten denne saken har fått, sier Falck Paulsen.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Oppfordrer til Halloween-feiring for de minste barna

  2. Sykefraværet gikk ned, men ikke nok. Nå får de en sjanse til

  3. Gutt påkjørt på Bryne

  4. Klar melding til egen minister: Grav ut Domkirken!

  5. To nye smittetilfeller i Sandnes onsdag

  6. Silje fikk topp­karakterer og er ingeniør. Nå jobber hun i kles­butikk