Iransk parti vil skrote hijab-påbud

Irans største reformvennlige parti tar til orde for å skrote påbudet om islamsk klesdrakt for kvinner. Demonstrasjonene krever stadig flere liv i landet.

Regimevennlige demonstranter samlet seg etter fredagsbønnen i Teheran for å vise motstand mot dem som har protestert mot regjeringen i kjølvannet av Mahsa Aminis død.
  • NTB
Publisert: Publisert:

I åtte dager på rad har iranere demonstrert mot myndighetene i en rekke byer etter at 22 år gamle Mahsa Amini døde i moralpolitiets varetekt i Teheran. Hun ble angivelig pågrepet fordi hodesjalet hennes satt for løst.

Lørdag ba Det islamske Irans folkepartiunion om at myndighetene tar fatt på det juridiske arbeidet som trengs for å oppheve loven om obligatorisk hijab fra 1983.

Partiet ledes av den reformvennlige ekspresidenten Mohammad Khatamis støttespillere. Partiet er nå langt utenfor maktens korridorer, men det er fortsatt lovlig.

Partiet sa lørdag at Iran også bør kunngjøre en «offisiell slutt på moralpolitiets aktiviteter» og «tillate fredelige demonstrasjoner».

Nyhetsbyrået AP har videreformidlet dette bildet tatt av en person som ikke er ansatt i byrået. Det viser demonstrasjoner i Teheran 21. september mot myndighetene.
Publisert: