Apple fjerner iTunes

Etter å ha eksistert i 18 år skal teknologigiganten Apple pensjonere iTunes og heller dele appens tjenester inn i tre nye.

Apple-sjef Tim Cook forteller om selskapets nye MacBook Pro, som har en prislapp på 6.000 dollar, altså rundt 52.000 norske kroner. Foto: AP / NTB scanpix
  • NTB-AFP-DPA
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

I stedet for å ha alt i én app kommer selskapet til å dele iTunes opp i følgende tre nye apper: Apple Music, Apple Podcast og Apple TV.

Det kom fram på selskapets årlige lanseringskonferanse i San Jose i California i USA mandag.

Siden lanseringen av iTunes i 2001, samme år som musikkspilleren iPod kom, har folk gått over til å strømme musikk og filmer, i stedet for å kjøpe. Å dele iTunes i tre ulike apper kommer også samtidig som Apple forbereder seg til lanseringen av TV+ senere i år.

På lanseringskonferansen mandag kom det også fram at selskapet kommer med et nytt operativsystem for iPhone, iPad og Mac. Den har fått navnet Catalina og vil bli tilgjengelig til høsten. I samme oppdatering kommer også de tre nye iTunes-appene.

Apple har tapt enorme summer på en nedgang i iPhone-salg, særlig i Kina. At amerikanske myndigheter skal granske om Apple, samt andre IT-giganter, for misbruk av markedsmakt, kan også by på utfordringer for selskapet.

Publisert:
  1. Musikk
  2. Apple
  3. California

Mest lest akkurat nå

  1. Da julebordet ble avlyst, fikk Morten en idé

  2. Her kjører brannbilkortesjen til sitt nye hjem

  3. Hvor bor de rikeste i din kommune?

  4. Aktor ber om ni måne­ders feng­sel for bedra­geri­tiltalt Ap-politiker

  5. Helsedirektoratet snur om koronapass. Mener det ikke bør brukes.

  6. Kan forsinke åpningen av nye SUS: Frykter statlige millioner til ny kollektivtrasé kommer for seint