MDG jubler for de grønnes framgang i EU-parlamentet

Miljøpartiet De Grønne kaller resultatet i valget på nytt EU-parlament for historisk og jubler over de grønne partienes framgang.

Publisert: Publisert:

De grønne gjorde et godt EU-valg sammen med EFA, partier som verken definerer seg som høyre- eller venstrepartier. Her er gruppens ledere i EU-parlamentet, Philippe Lamberts og Ska Keller. Foto: Olivier Matthys, AP/Scanpix

  • NTB
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

– Dette er et fantastisk og historisk resultat som gjør De Grønne til en sterk motstemme til høyrepopulistene i Europa, sier Une Bastholm, nasjonal talsperson i Miljøpartiet De Grønne, i en pressemelding.

Hun tror de store blokkene vil være avhengige av de grønne partiene for å kunne danne flertall, noe som vil gi politikken et mer miljøvennlig avtrykk.

– At de store blokkene nå er avhengige av oss for å danne flertall, er særlig en seier for dem som er barn i dag og skal arve kloden etter oss, sier Bastholm.

Foreløpige resultater viser at alliansen mellom de grønne partiene og European Free Alliance (EFA) får 70 plasser, 18 flere enn i 2014. EFA består av partier som blant annet ønsker å bryte opp fløypolitikken og endre den politiske diskursen.

EU-parlamentet har til sammen 751 representanter fra de i alt 28 EU-landene.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Kvinne fra Stavanger omkom i fallulykke i Sirdal - navnet er frigitt

  2. Par fra Jørpeland var på Hurtigruten: – Smittevernet ble tatt på største alvor

  3. Bergingsbil rykket, men ble bedt om å snu – i mellomtiden vokste køene

  4. Tusenvis av skadde og mange døde i Beirut-eksplosjoner

  5. Mange fulgte klassisk flyperle hjem

  6. Her krysser flyet veien på Sola

  1. Politikk
  2. EU
  3. MDG