Trump sender gisselforhandler til Sverige for å hjelpe A$AP Rocky

Rapperen A$AP Rocky er tiltalt for voldsutøvelse og stilt for retten i Sverige. President Donald Trump behandler angivelig saken som en gisselsituasjon. Foto: Carolyn Kaster / AP / NTB scanpix

President Trump har sendt en spesialist på gisselsituasjoner til Stockholm for å få satt fri den voldstiltalte rapperen A$AP Rocky, melder The Washington Post.

 • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Trump er ifølge avisen svært engasjert i saken og har tatt til orde for at svenske myndigheter burde sette artisten på frifot. Sammen med to kompiser er rapperen stilt for retten for voldsutøvelse mot en 19-åring i Stockholm i slutten av juni.

Presidentens spesialutsending for gisselsaker, Robert C. O'Brian, er nå i Stockholm på oppdrag for POTUS, opplyser en tjenestemann i amerikansk UD til Washington Post. POTUS er forkortelse for presidenten i USA.

– Målet er å bringe Rocky, Bladimir og David hjem til sine venner og familier i USA. Tiden er inne for å få dem løslatt, sier tjenestemannen.

Trump ble for alvor interessert i saken da reality-ikonet Kim Kardashian og hennes mann, rapperen Kanye West, tok kontakt med presidentens svigersønn Jared Kushner for å be om hjelpe på Rockys vegne, skriver avisen.

Trump har flere ganger tvitret om at Rocky burde settes fri. I tillegg har han beskyldt Sveriges statsminister Stefan Löfven for å skuffe den afroamerikanske befolkningen i USA.

– Vi gjør så mye for Sverige, men synes ikke å få noe igjen for det. Sverige burde konsentrere seg om sitt egentlige voldsproblem. Sett Rocky fri! tvitret presidenten.

Les også

 1. Rappevold ble storpolitikk

 2. Rettssaken mot A$AP Rocky – 19-åring sier at livvakt tok halsgrep på ham

Publisert:

A$AP Rocky-rettssaken

 1. ASAP Rocky løslatt - dom faller senere

 2. A$AP Rocky mener han gjorde alt for å unngå bråk med 19-åringen

 3. Trump sender gisselforhandler til Sverige for å hjelpe A$AP Rocky

 4. Rappevold ble storpolitikk

 5. Rettssaken mot A$AP Rocky – 19-åring sier at livvakt tok halsgrep på ham

 6. Skuffet A$AP Rocky tiltalt for vold i Sverige

 1. A$AP Rocky-rettssaken
 2. Sverige
 3. USA
 4. Donald Trump
 5. Stefan Löfven