EU-dom pålegger Ryanair å droppe skjulte gebyrer

EU-domstolen fastslår at Ryanair og andre flyselskaper fra første stund må synliggjøre alle pålagte avgifter når de legger ut billettpriser.

Ryanair tapte saken i EU-domstolen, men sier de allerede har endret praksis, og at den er i tråd med dommen som falt denne uken.
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Kortgebyr, merverdiavgift og obligatorisk betaling for innsjekking er blant de avgiftene potensielle passasjerer skal få vite om med én gang, skriver danske Fagbladet 3F. I tillegg skal priser for frivillige tillegg – som blant annet bagasje, setereservering, mat og drikke – opplyses på en «klar, gjennomsiktig og enhetlig måte» så fort man begynner å bestille en reise.

Saken som ble avgjort torsdag, havnet hos EU-domstolen etter at italienske konkurransemyndigheter i 2011 ga Ryanair bot for mangelfulle opplysninger om obligatoriske gebyrer. Det irske flyselskapet tok saken til retten.

I en uttalelse sier Ryanair at deres praksis rundt prisopplysninger er transparent og allerede følger den ferske dommen. Selskapet sier de har endret visningen av priser siden saken begynte å rulle i 2010.

Dommen gjelder alle flyselskaper og land i EU.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Amerikanere frarådes å reise til Norge

  2. På bursdagen sin fikk Camilla Finnesand en telefon: «Du må komme inn på sykehuset»

  3. Tannlegeinngrep var hevn fra svigerfamilie, mener fornærmet kvinne

  4. Silje trudde ho var gravid med sitt fjerde barn då smertene kom. Ein blodprøve gav svar.

  5. Drapsforsøket i Sandnes: Siktede har tidligere truet sin kone på livet

  6. Din plastpose skal lønne proffe strandryddere i Rogaland