Indere lever i koronafrykt

En uhyggelig stillhet hviler over det ellers travle India, som med sine 1,3 milliarder innbyggere er verdens nest mest folkerike land.

Dharavi i Mumbai er et av Asias største slumområder. Rundt 700.000 mennesker er trengt sammen på et 2 kvadratkilometer stort område, og frykten er stor for at koronaviruset skal spre seg.
  • NTB-AP
Publisert: Publisert:
Indiske helsearbeidere besøker den store Dharavi-slummen i Mumbai. Frykten er at koronaviruset skal spre seg i det som er et av verdens tettest befolkede område.
350 millioner indere levde fra før under fattigdomsgrensa. Portforbudet myndighetene har innført for å hindre spredning av koronavirus, har kastet nye millioner ut i arbeidsledighet og fattigdom.
Politi og soldater patruljerer i indiske byer, som her i Ahmedabad, for å sørge for at innbyggerne respekterer portforbudet.
Millioner av indere fra landsbygda bor og jobber i storbyene. Nå er fabrikkene stengt, og de har ingen jobb å gå til. Disse migrantarbeiderne bor i den store Dharavi-slummen utenfor Mumbai.
Migrantarbeidere fra hele India har mistet jobben som følge av koronakrisen. Her hviler noen av dem ut på et provisorisk herberge som er etablert på et stengt kjøpesenter i Ahmedabad under portforbudet.
Millioner av indere lever i overfylte slumområder. Portforbudet som er innført for å hindre spredning av koronavirus, gjør livet enda vanskeligere for mange av dem.
icon
Denne artikkelen er 961 dager gammel

Informasjonen i artikkelen kan være utdatert. Gå til vårt direktestudio for siste nytt om korona-utbruddet.

-> Gå til direktestudio

Under 10.000 indere har så langt fått påvist koronasmitte, og 331 er døde. India er imidlertid blant de land i verden som i forhold til folketallet har testet færrest for smitte, og mørketallene antas derfor for å være store.

Myndighetene har forsøkt å stenge ned det meste, men det er ikke lett i et land der 350 millioner mennesker lever under fattigdomsgrensa og knapt vet hvor det neste måltidet skal komme fra.

Flere titalls millioner indere er kastet ut i arbeidsledighet, og mange av dem har forlatt storbyene og gått til fots i ukevis for å komme seg hjem til landsbyene de kom fra.

Tog og fly er innstilt, landets motorveier er spøkelsesaktig tomme, og politi og soldater patruljerer bygatene for å passe på at portforbudet overholdes.

Myndighetene har også isolert flere bydeler i hovedstaden New Delhi og andre steder der smittetilfeller er påvist, og i mange av landets delstater er det også innført påbud om ansiktsmaske for dem som beveger seg utendørs.

Noen landsbyer og nabolag har tatt saken i egne hender og satt opp veisperringer for å hindre folk utenfra å slippe inn, og frykten rår i det store landet.

Portforbudet som ble innført 25. mars, skulle opprinnelig oppheves tirsdag, men mange delstater har alt forlenget det til 30. april og det ventes at statsminister Narendra Modi gjør det samme i løpet av uka.

Publisert: