Det hvite hus: Biden støtter en våpenhvile i Israel

USAs president Joe Biden sier i en telefonsamtale med Benjamin Netanyahu at han støtter en våpenhvile mellom Israel og Hamas på Gazastripen.

USAs president Joe Biden.
 • NTB-AP-AFP
Publisert: Publisert:
President Joe Biden uttrykker bekymring for krigføringen mellom Israel og Hamas på palestinske Gazastripen, men han har så langt ikke gjort som andre verdensledere og krevd en umiddelbar våpenhvile mellom partene.

I samtalen med den israelske statsministeren «uttrykte presidenten sin støtte til våpenhvile og diskuterte USAs engasjement med Egypt og andre partnere for å oppnå det», heter det i en uttalelse fra Det hvite hus.

Statslederne snakket sammen på det som er den åttende dagen med kamphandlinger mellom Israel og Hamas på palestinske Gazastripen.

Biden uttrykker bekymring for voldsbruken, men han har så langt ikke gjort som andre verdensledere og krevd en umiddelbar våpenhvile mellom partene.

Det hvite hus sier presidenten gjentok sin sterke støtte til Israels rett til å forsvare seg selv mot vilkårlige rakettangrep.

USA har flere ganger den siste uken blokkert en felles uttalelse fra FNs sikkerhetsråd om konflikten mellom Israel og Palestina. Norge har sammen med Tunisia og Kina formulert flere utkast til en felles uttalelse.

Det blir et nytt møte bak lukkede dører i FNs sikkerhetsråd om konflikten i Israel og Palestina tirsdag, varsler den norske FN-delegasjonen. Norge er ett av medlemmene i Sikkerhetsrådet og har tatt til orde for åpne møter.

Les også

 1. Livredde palestinere søker ly innendørs mens Israel fortsetter angrepene mot Gaza

Publisert:
 1. Israel
 2. Det hvite hus
 3. USA
 4. Israel/Palestina

Mest lest akkurat nå

 1. Tusenvis feiret gjen­åpningen på Torget: – Velkommen tilbake, Stavanger

 2. Gjenåpningen ble feiret skikkelig i Stavanger lørdag. Ikke minst i Farge­gata

 3. Webkamera: Sjekk folkelivet i Vågen nå

 4. MC-fører tatt i 160 km/t i 60-sone

 5. Norge er åpnet. Men fortsatt kan 1,5 millioner nord­menn drive smitten videre. Hva skal til for at til­tak blir gjen­inn­ført?

 6. De mener bildet er verdt millioner, og har kjempet i flere år for å få det slått fast. Til nå har de bare møtt mot­stand