Tokyo-børsen startet året med en bratt nedtur

Nikkei-indeksen falt 2,2 prosent fredag, den første dagen med handel på Tokyo-børsen etter nyttår. Men i Kina pekte pilene oppover.

Tokyo-børsen falt på fjorårets siste handledag, og etter en ukes nyttårsferie gikk det ikke noe bedre. Etter åpning fredag falt Nikkei-indeksen over 3 prosent på bare noen minutter. Arkivfoto: Koji Sasahara / AP / NTB scanpix

  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Det japanske finansmarkedet kom tilbake fra en ekstra lang nyttårshelg og begynte med å følge de amerikanske børsene nedover. Nikkei-indeksen falt 3,2 prosent i løpet av de første minuttene med handel.

Da aksjehandelen var over, lå indeksen 2,2 prosent lavere enn sluttnoteringen før nyttårsferien. Tokyo-børsen fulgte dermed i kjølvannet til aksjemarkedene i USA, hvor Dow Jones-indeksen torsdag falt hele 2,8 prosent.

Markedet ble påvirket negativt av Apples melding om sviktende iPhone-salg, særlig i Kina. Teknologiselskapet hadde sin tyngste dag på børsen på sju år og stupte nesten 10 prosent.

I Kina ser det ut til at børsene i Shanghai og Hongkong fredag trosser den nedadgående trenden. På ettermiddagen lokal tid hadde begge børsene steget over 1 prosent.

En ny rapport om utviklingen i den kinesiske tjenestesektoren i desember bidro til å løfte stemningen i Shanghai og Hongkong. Investorene ser også positivt på at USA og Kina skal holde nye handelssamtaler neste uke.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Boblende start på ute­livet: – Helt fan­tastisk!

  2. Butikk­ansatt på Kvadrat korona­smittet

  3. Se stor over­sikt: Her ble folk i Stavanger og Sandnes korona­smittet i april

  4. Mistet lappen etter å ha blitt tatt i 184 km/t

  5. «Jeg får fysisk vondt i magen av å lese alt dere skriver om oss russ som ’egois­tiske dred­unger’»

  6. Denne landlige boligen er solgt 1,2 millioner over prisantydning