Over 130 til sykehus etter ukjent kjemisk utslipp ved britisk strand

Beachy Head Lighhouse ved Eastbourne var omgitt av en slags tåke søndag.
Stranda Birling Gap i Eastbourne ble plutselig dekket av en kjemisk sky søndag og 130 mennesker ble sendt til sykehus med sviende øyne og pusteproblemer. Foto: AP / NTB scanpix

133 strandgjester nær Eastbourne i England ble sendt til sykehus etter at de begynte å kaste opp og svi i øynene som følge av et ukjent kjemisk utslipp i lufta.

  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Stranda Birling Gap var fullpakket av strandgjester som koste seg i varmen søndag ettermiddag. Plutselig ble området dekket av en ukjent «kjemisk dis» og folk meldte om sviende øyne og hals, pusteproblemer og oppkast, opplyser politiet i Sussex.

133 personer ble sendt til sykehus for behandling, melder BBC.

– En tåkedis kom plutselig sigende inn over oss. Det var kraftig klorlukt i lufta. Det var definitivt en uvanlig hendelse, tatt i betraktning av at det var en vakker skyfri solskinnsdag 10 minutter tidligere, sier Kyle Crickmore, som var på stranda sammen med familien.

– En vakker ettermiddag ble plutselig avbrutt av en merkelig dis som ga folk sviende øyne og som førte til at stranda og klippene ble evakuert, uttaler en annen strandgjest.

Redningsselskapet RNLI har opplyst at det «trolig dreier seg om et gassholdig utslipp» i lufta som kom inn over land og som rammet et betydelig antall personer på stranda og på klippene.

Brann- og redningsetaten i East Sussex mener det er høyst usannsynlig at det dreide seg om utslipp av klorgass, selv om strandgjester har sagt at de merket klorlukt.

Trolig har disen kommet inn fra sjøen, mener politiet, men opprinnelsen er så langt ukjent. Tidligere hendelser har vært knyttet til et industrianlegg i Frankrike.

Publisert:
  1. Utslipp
  2. England

Mest lest akkurat nå

  1. Derfor vil de ikke vaksinere seg

  2. 400 kan miste jobben i Seadrill

  3. Regjeringen vil skjære gjennom ved koronakrangel på Nord-Jæren

  4. Suksess for Vinterland på Ruten - måtte bestille 20.000 flere billetter

  5. Ferdig i utenlandsk klubb

  6. «Ingen» dukket opp da kommunen tilbød drop-in for de mellom 12 og 15 år - får ny sjanse onsdag