92 båtmigranter berget sør for Spania

Málaga (NTB-AFP): Minst 92 mennesker ble lørdag hentet opp fra skrøpelige flyktningbåter utenfor sørkysten av Spania, opplyser lokale myndigheter.

Flere av migrantene som ble plukket opp utenfor kysten av Spania lørdag, får hjelp av redningsmannskaper mens de ankommer en havn i Málaga.
 • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Blant dem som ble berget fra fem ulike fartøy, var 63 migranter eller flyktninger fra land sør for Sahara, mens 29 kom fra Algerie. De fleste av dem ble brakt til havn i Málaga etter det som blir beskrevet som en komplisert redningsaksjon i grov sjø, rundt 49 nautiske mil fra kysten.

Blant migrantene var tre kvinner og to barn, blant dem en nedkjølt gutt som ble lagt inn på sykehus. Tallet på mennesker som forsøker å nå Europa via Spania, har økt den siste tiden.

Lørdag stanset spanske myndigheter også en lastebil med 22 migranter som forsøkte å ta seg inn i den spanske enklaven Melilla i Nord-Afrika. De 22 ble brakt til et migrantsenter hvor de får anledning til ås øke asyl, ifølge talsperson Irene Flores for myndighetene.

Over 11.600 mennesker, de aller fleste syriske flyktninger, ankom Melilla og enklaven Ceuta i fjor, ifølge det spanske innenriksdepartementet. Det er en økning på 55 prosent fra 2015.

Til sammen har Melilla og Ceuta en befolkning på drøyt 170.000. Senest denne uka kom Amnesty International med kraftig kritikk av forholdene som møter immigranter som kommer til de spanske enklavene.

Les også

 1. 2.400 migranter reddet av norske Siem Pilot

 2. Over 6000 migranter plukket opp av italiensk kystvakt

 3. Talltriksing om flyktninger og andre migranter

Publisert:
 1. Spania
 2. Amnesty International
 3. Flyktninger
 4. Flyktningpolitikk

Mest lest akkurat nå

 1. Kø flere steder i Stavanger-området etter trafikkuhell på Motorveien

 2. Disse har søkt på jobben som kultursjef i Stavanger

 3. Ålgård-drapet: Offeret ba om hjelp for å bli kvitt drapstiltalte

 4. Fylket: Budsjett­sam­arbeidet slår sprekker. Ett parti trekker seg ut

 5. Sira Kvinas største magasin er mer enn halvert. Nå ses villreinens gamle trekkvei

 6. – Aftenbladets forside er ikke avisen verdig