Trump sier Tyrkias offensiv i Syria er en «dårlig idé»

USAs president Donald Trump sier Tyrkias offensiv i Nord-Syria er en dårlig idé og at amerikanerne ikke støtter militæraksjonen.

USAs president Donald Trump sier Tyrkias offensiv i Nord-Syria er en dårlig idé. Foto: Alex Brandon / AP / NTB scanpix
 • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

– USA støtter ikke dette angrepet og har gjort det klart overfor Tyrkia at aksjonen er en dårlig idé, sier Trump i en uttalelse, der han også presiserer at ingen amerikanske soldater er i området.

Trump viser til at Tyrkia har forpliktet seg til å beskytte sivile, religiøse minoriteter, og til å forhindre at det oppstår en humanitær krise. USA forventer at Tyrkia holder fast ved forpliktelsen.

USA gir Tyrkia også ansvaret for å sikre at alle fengslede IS-krigere forblir fengslet og at terrorgruppen ikke får nytt fotfeste i regionen.

Etter en samtale mellom Trump og Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan i helgen kunngjorde Det hvite hus at USA ville trekke amerikanske styrker ut fra de nordlige grenseområdene i Syria, og la til at «Tyrkia snart vil gå videre med sin planlagte operasjon inn i Nord-Syria».

Trumps beslutning om å gi det mange oppfattet som grønt lys for en tyrkisk offensiv, fikk imidlertid alarmen til å gå i Kongressen.

Republikanere og demokrater sto samlet bak kritikken av Trump. En av Trumps mest lojale støttespillere, senatoren Lindsey Graham, varslet en resolusjon som vil innebære harde sanksjoner mot Tyrkia og eventuelt utkastelse fra NATO hvis militæroperasjonen blir gjennomført.

<p></p>

Les også

 1. – Åtte sivile drept i Tyrkias offensiv i Nord-Syria

Publisert:
 1. Trump
 2. Syria
 3. Tyrkia
 4. Donald Trump

Mest lest akkurat nå

 1. - Vant til å omstille meg

 2. Bjarne Berntsen svært kritisk etter ydmykende hjemmetap: – Elendig og flaut

 3. Ingen nye Michelin-stjerner til Stavanger

 4. Dødsulykke i Bodø: Politiet frigir navnet på omkommet Sandnes-kvinne

 5. Hadde mistet troen på Kroatia-turen, men så gikk flyet likevel

 6. Over 160 SAS-flygninger innstilles tirsdag