Tyskland krever svar fra Italia om utslippsjuks på Fiat Chrysler-biler

Italia har fått kritikk for hvordan de regulerer bilselskapet Fiat Chrysler. Tyskland og USA anklager selskapet for å bruke en programvare som skjuler utslippsnivåene til dieselbilene.

Bilselskapet Fiat Chrysler anklages for å ha brukt programvare som skjuler utslippene til dieselbilene deres. Tyskland krever svar fra Italia, der bilene har blitt utslippstestet.
 • Andreas Lof
 • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

EU-kommisjonen uttalte fredag at de vil følge opp de tyske klagene mot Italia. Talskvinne for det tyske transportdepartementet, Svenja Friedrich, sa at Fiat Chrysler har nektet å møte tyske myndigheter om problemet.

Kommisjonen uttalte også at de gjentatte ganger har bedt italienske myndigheter om å gi en overbevisende forklaring om utslippene til modellene det er snakk om.

I EU kan bilprodusentene velge hvilket land de ønsker at bilene skal utslippstestes i, ettersom utslippskriteriene er felles. De aktuelle bilene har blitt testet i Italia, der selskapet har base.

Tysklands klage kom dagen etter at det amerikanske miljødirektoratet (EPA) anklagde Fiat Chrysler for å ha brutt amerikanske miljølover.

De mener selskapet installerte programvare på bilene uten å informere dem, og at utslippet fra bilene var høyere under vanlig kjøring enn under utslippstester.

Fiat Chrysler-direktør Sergio Marchionne benekter imidlertid at de har gjort noe galt, og direktoratet har ikke anklaget bilprodusenten for å ha installert programvaren med mål om å lure utslippstester.

Bruken av slik programvare fikk økt oppmerksomhet etter at den tyske bilprodusenten Volkswagen innrømmet at de hadde brukt det til å jukse med dieselutslippstester i USA.

Les også

 1. Volkswagen må betale ny kjempebot etter utslippsjukset

 2. Volkswagen kutter 30.000 jobber

 3. Kilder: Volkswagen tilbyr seg å kjøpe tilbake 500.000 biler

 4. Volkswagen alene om fusk

 5. - Volkswagen får milliardlån for å dekke utslippsjuks

Publisert:
 1. Volkswagen
 2. EU-kommisjonen
 3. USA
 4. Tyskland
 5. Italia

Mest lest akkurat nå

 1. Satser på nytt daglig­vare­konsept i Stavanger: – Tror det kommer til å bli veldig populært

 2. Breivik i retten på nytt – får tre timer til å forklare seg

 3. Gjorde rystende funn på havets bunn: – Et kjent miljøproblem

 4. Kritisk til planer om stor avlast­nings­bolig på Madla: – Jeg kom­mer aldri til å sende Vegard dit

 5. Amund Harboe hadde en av hovedrollene i «Lykkeland», så for­svant han brått: – Jeg angrer ikke

 6. – For meg virker det ganske åpenbart at det ville vært til kommunens fordel å ikke anke