– Over 100 tigere blir drept hvert år

Til tross for at det er færre enn 4.000 ville tigere igjen, blir 110 tigere drept og solgt på det svarte markedet årlig, ifølge ny rapport.

Illustrasjonsfoto: Drago Prvulovic / NTB scanpix

  • Tor Pedersen
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Rapporten med tallene er publisert i forbindelse den internasjonale konferansen om dyreliv i Vietnams hovedstad Hanoi denne uken.

Under konferansen samles myndigheter, organisasjoner og aktivister for å diskutere hvordan de kan sette en stopper for ulovlig dyrehandel.

Forfatterne bak rapporten, som er utarbeidet av overvåkingsgruppa Traffic, peker ut avlssentre i Sørøst-Asia som pådrivere i markedet. Thailand, Laos og Vietnam er landene med flest tigeravlssentre.

– Disse landene har gjort veldig lite meningsfull framgang med å få kontroll over sentrene, sier medforfatter Kanitha Krishnasamy.

Mellom 2012 og 2015 kom 30 prosent av de beslaglagte tigerdelene fra dyr i fangenskap. Til sammenligning var bare 2 prosent av de beslaglagte delene mellom 2000 og 2003 fra dyr i fangenskap. Rapporten er basert på tall hentet inn siden år 2000.

Organisasjonene og aktivistene håper at konferansen kan bidra til å fornye verstinglandenes initiativer til å stenge avlssenterne og stoppe den ulovlige handelen.

– Klarer man å stenge avlssentrene, kan man rette blikket mot krypskyttere og dem som handler på det svarte markedet, sier Michael Baltzer fra WWF.

Publisert:
  1. Dyrevern
  2. WWF

Mest lest akkurat nå

  1. Folkemengder jublet da Derek Chauvin ble dømt for drapet på George Floyd

  2. Bensinstasjon-ansatt koronasmittet - ber kunder være obs

  3. Minst 100 smittede ved 15 skoler og fem barnehager i Stavanger

  4. Vil utvide Europas største steinbrudd – naboene fortviler

  5. De sjeldne blod­proppene etter vaksinering kan lett be­handles. Men de må oppdages i tide

  6. Superligaprosjektet kollapset – alle seks engelske klubber trakk seg