Jemen: Offensiv mot havnebyen Hodeida fortsetter

Jemenittiske styrker, med støtte fra den saudiledede koalisjonen, fortsetter for andre dag på rad offensiven mot den opprørskontrollerte havnebyen Hodeida.

En underernært gutt får behandling på et sykehus i Hajjah i Jemen. Ifølge FN risikerer halvparten av landets befolkning å dø av sult. Foto: AP / NTB scanpix
  • uvakt@ntb.no
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Offensiven ble innledet fredag da regjeringsstyrker trappet opp angrepene mot Hodeida, som kontrolleres av Houthi-opprørerne. Lørdag fortsatte jemenittiske regjeringsstyrker, støttet av Saudi-Arabias koalisjon, kamphandlingene.

Innbyggere i Hodeida sier fly fra saudi-koalisjonen gjennomførte en rekke luftangrep mot opprørerne i utkanten av byen. Det er ikke meldt tall på eventuelle drepte eller sårede.

Militærkilder opplyser at regjeringsstyrkene har slått tilbake opprørerne fra områder i den østlige og sørlige utkanten av Hodeida. Opplysningene har ikke latt seg bekrefte av andre.

– Regjeringsstyrkene stanser ikke før de har fått kontroll over den strategisk viktige havna i Hodeida, sier en militærkilde til DPA.

Om lag 80 prosent av all matimport, og nødhjelp, kommer inn i Jemen via Hodeida.

Hjelpeorganisasjoner og FN har gjentatte ganger advart om de humanitære konsekvensene av krigen. 14 millioner innbyggere, det vil si rundt halvparten av landets befolkning, trues av sultedød, ifølge FN.

Tidligere denne uken ba USA om våpenhvile. Kravet er blitt gjentatt av Frankrike, og onsdag bekreftet Sverige at FN har bedt landet være vert for nye fredssamtaler. Tid og sted er ikke bekreftet, men ifølge USAs forsvarsminister Jim Mattis skal de finne sted i Sverige denne måneden.

Publisert: