Trump til angrep på mediene, Comey og Demokratene

USAs president Donald Trump langet ut mot mediene, tidligere FBI-sjef James Comey og Demokratene i en tale lørdag kveld.

USAs president Donald Trump taler under et arrangement i Washington i Michigan lørdag kveld. Paul Sancya / AP / NTB scanpix
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Trump valgte å droppe den årlige korrespondentmiddagen med journalister i Det hvite hus lørdag for andre år på rad. Han valgte i stedet å stille opp på et valgkamparrangement i Washington i delstaten Michigan.

Her gikk han blant annet til angrep på Comey som han ga sparken i mai i fjor. Comey ga nylig ut en bok om tiden i Det hvite hus hvor han sammenlignet Trump med en «mafiaboss» som krever lojalitet, ifølge ABC News.

– Comey er en løgner og en som lekker. Jeg gjorde dere en tjeneste da jeg sparket den fyren, fortsatte Trump.

Ut mot Demokratene

Også Demokratene fikk gjennomgå lørdag kveld. Han anklaget flere demokrater for å være milde når det gjelder kriminalitet og innvandring og sa at de ikke støtter militæret.

– Demokratene bryr seg ikke om militæret eller grensene. Jeg tror ikke de bryr seg om kriminalitet, sa han.

Trump uttalte også at han kan komme til å støtte en såkalt «shutdown» av statlige kontorer til høsten om ikke Kongressen godkjenner kravet hans om finansiering av muren han ønsker seg langs grensa til Mexico.

«Falske nyheter»

Presidenten kom også med skarpe angrep mot mediene og kritiserte dem for dekningen av etterforskningen av russisk innblanding i presidentvalget. Han mente at når mediene referer til kilder i artikler, er det kun løgn.

– Kilder finnes ikke. Disse folkene er veldig uærlige folk, mange av dem. Falske nyheter. Veldig uærlig, konstaterte Trump i talen.

Deretter henviste han til korrespondentmiddagen som gikk av stabelen samtidig som arrangementet i Michigan.

– Er dette bedre enn den påtatte korrespondentmiddagen i Det hvite hus? Er dette kjekkere, spurte han tilhengerne og høstet stor jubel.

– Jeg kunne stått der i kveld og smilt som om jeg elsker det, mens de angriper deg med skudd etter skudd. Disse folkene, de hater deg.

Trump likevel tema

Trump sendte i sitt sted Det hvite hus' pressetalskvinne Sarah Sanders til middagen. Men her sørget komiker Michelle Wolf for at Trump fortsatt var midtpunktet for en vits eller to selv om han ikke var til stede.

– Det er 2018 og jeg er en kvinne, så jeg kan ikke ties med mindre du ber Michael Cohen overføre 130.000 dollar til meg, spøkte Wolf. Hun refererte til Trumps advokat som betalte pornoskuespilleren Stormy Daniels denne summen, angivelig for ikke å snakke om sitt forhold til Trump.

Presidenten brøt også i fjor med tradisjonen som startet i 1921 da amerikanske presidenter begynte å bli invitert til den årlige middagen. Det var første gang på 36 år at en president hadde unnlatt å delta.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Bilfører nektet å stoppe i Stavanger sentrum, på­grepet til fots på Våland

  2. Alle fikk korona­penger. Alle gikk med over­skudd. Bare én betalte tilbake

  3. Politiet tror motor­sykkelen kjørte i bilen bak­fra

  4. Bryne vant og klatret forbi Sandnes Ulf

  5. Hun blir ny sjef i Kolumbus

  6. Uavgjort for Sandnes Ulf mot Aalesund: – Vil bygge litt selvtillit