Trumps migrantkaravane teller 1500 ved USAs grense

Over 1.500 sentralamerikanske migranter som forsøker å ta seg inn i USA, har nådd den mexicanske grensebyen Tijuana. Lokalbefolkningen demonstrerer.

Marvin Ochoa fra Honduras (midten) og hans kone Diana Marylin Ochoa og deres sønn har sammen med over 1.500 andre migranter ankommet den mexicanske grensebyen Tijuana. Deres mål er å søke asyl i USA. Foto: Gregory Bull / AP / NTB scanpix.
 • Christofer Kjos Gabrielsen
Publisert: Publisert:
Daniel Gómez venter i matkø sammen med resten av sin familie etter å ha ankommet Tijuana i Mexico. Foto: Gregory Bull / AP / NTB scanpix.
To sentralamerikanske migranter går på toppen av gjerde som skiller Mexico og USA. Foto: Gregory Bull / AP / NTB scanpix.
iconDenne artikkelen er over to år gammel

– Vi har endelig ankommet Tijuana. Jeg kan ikke vente til å se grensen. Det har vært en uendelig reise, men Gud har brakt oss hit, forteller Carmen Soto, som er en migrant fra Honduras og reiser med sine to små barn.

Hun er en av 1.500 migranter som til nå har ankommet den mexicanske millionbyen, som ligger helt på grensen til USA. Og det er fortsatt ytterligere om lag 3.000 migranter på vei.

De som allerede bor i den befolkningstette byen fortviler. Vandrerhjemmene er fulle og migrantene blir nå innlagt på idrettssenter.

«Ikke la flere av dem komme», sto det å lese på parolene til innbyggerne som demonstrerte torsdag.

Rogelio Nieves sier de demonstrerte fordi det er for mange mennesker som kommer til byen, noe de ikke har infrastruktur til.

– Vi har lenger ikke noe plass i Tijuana, sier han.

Lokalbefolkningen anklager også migrantene for å skape usikkerhet og å skitne til offentlige steder.

Migrantkaravanen har blitt møtt med solidaritet og støtte på sin vei gjennom Guatemala og Mexico, men var et sentralt stridstema i det amerikanske mellomvalget.

President Donald Trump har beordret 5.000 soldater til grensen og varslet at det kan bli flere. Uten å dokumentere påstandene sine hevder Trump at det er kriminelle og til og med terrorister som skjuler seg i den vandrende menneskemengden.

Les også

 1. Ikke mobb Donald Trump!

 2. Stemmeopptelling i pluss for Demokratene

 3. For Trump og USA går veien videre, men ingen vet hvorhen

 4. Portrett av et sønderrevet land

Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. Navnet på omkommet MC-fører i Sandnes frigitt

 2. Eldre kvinne kjørte gjennom gangsti på Stokka

 3. Derfor bråker det i Vågen for tiden

 4. – Akkurat nå ligger strøm­prisen i Sverige og Danmark på 15 øre. Hvordan forklarer dere det? Vi betaler 82 øre

 5. Denne leverandøren har de minst fornøyde kundene

 6. Ap og Sp snakker varmt om å hjelpe med høye strøm­priser, men glipper på et av de viktigste til­takene