Nesten 200 savnet etter vulkanutbrudd i Guatemala – 73 funnet døde

Totalt er 192 personer meldt savnet etter utbruddet fra Fuego-vulkanen i Guatemala søndag. Så langt er 73 personer funnet døde, mange av dem barn.

Brannmenn gjennomsøker et hus i Escuintla, et område nær Fuego-vulkanen, tirsdag. Foto: Rodrigo Abd / AP / NTB scanpix
  • NTB
Publisert: Publisert:
Boligområder i det nærliggende området Escuintla er dekket av aske fra Fuego-vulkanen. Foto: Rodrigo Abd / AP / NTB scanpix
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Det opplyser Sergio Cabañas, sjef for katastrofemyndighetene i landet (Conred), tirsdag kveld.

– Vi har nå gjort en opptelling av navn i byer der folk har blitt meldt savnet, og vi har kommet til et anslag, sier Cabañas.

Nyheten kommer kort tid etter at myndighetene på nytt evakuerte områdene rundt Fuego-vulkanen som følge av økt vulkansk aktivitet. Fra en ny sprekkdannelse på sørsiden av vulkanen strømmer det vulkansk materiale tirsdag.

Også politi og redningsmannskaper er evakuert fra de mest nærliggende områdene.

Det første utbruddet startet søndag morgen, og så langt er 73 mennesker funnet døde. Pågående leteaksjoner gjør at dødstallet stiger nærmest time for time. Myndighetene har hatt store problemer med å identifisere de omkomne, på grunn av forfatningen kroppene er i.

Mange av de omkomne er barn, og tirsdag ettermiddag døde en liten gutt etter å ha blitt sendt til sykehus i USA med store skader.

Vulkanen ligger 44 kilometer vest for Guatemala by og er en av de mest aktive i Mellom-Amerika. President Jimmy Morales erklærte mandag tre dagers landesorg og innført unntakstilstand i tre områder nær vulkanen.

Publisert: