USA advarer Myanmars hær

Det hvite hus advarer hæren i Myanmar om konsekvenser og krever umiddelbar løslatelse av Aung San Suu Kyi og de øvrige som er pågrepet.

  • NTB
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

– USA er bekymret over meldinger om at Myanmars hær har gått til det steget å undergrave landets demokratiske overgang, inkludert pågripelsen av regjeringsleder Aung San Suu Kyi og andre sivile, sier Det hvite hus' talskvinne Jen Psaki.

– President Joe Biden har blitt orientert av sin nasjonale sikkerhetsrådgiver Jake Sullivan. Vi står fast ved vår sterke støtte til Myanmars demokratiske institusjoner, og i samarbeid med våre regionale partnere, oppfordrer vi hæren og alle andre parter til å overholde demokratiske normer og rettsreglene, og til å løslate de som ble pågrepet i dag, sier hun videre.

– USA er motstander av ethvert forsøk på å endre utfallet av det nylige valget eller på å hindre Myanmars demokratiske overgang, og kommer til å innføre tiltak mot de ansvarlige hvis disse skrittene ikke blir reversert. Vi følger situasjonen tett og står på befolkningens side, som allerede har gjennomgått så mye i deres kamp for demokrati og fred, sier Psaki.

Publisert: