Ghislaine Maxwell motsatte seg pågripelse

Ghislaine Maxwell, tidligere partner og venn av avdøde Jeffrey Epstein, ignorerte ordre fra FBI da hun ble pågrepet, sier påtalemyndigheten.

Publisert: Publisert:

Ghislaine Maxwell, tidligere partner og venn av avdøde Jeffrey Epstein, ignorerte ordre fra FBI da hun ble pågrepet, sier påtalemyndigheten. Foto: John Minchillo / AP / NTB scanpix

  • NTB-AFP

Agenter fra det føderale politiet måtte bryte opp døra til den herskapelig boligen i New Hampshire da de pågrep 58-åringen 2. juli.

– Gjennom vinduet så agentene at tiltalte ignorerte anmodningen om å åpne døra. I stedet prøvde hun å flykte til et annet rom i huset, hevder påtalemyndigheten i New York.

Påstanden kommer etter at Maxwells forsvarere har bedt om at hun løslates mot en kausjon på 5 millioner dollar i rettshøringen tirsdag.

Maxwells advokater hevder at Maxwell, som er siktet for å ha lokket mindreårige jenter i hendene på milliardæren Jeffrey Epstein, ikke kommer til å rømme. Hun har erklært seg ikke skyldig og avviser anklagene om å ha bistått i seksuelle overgrep.

Påtalemyndigheten mener derimot at Maxwells oppførsel da hun ble pågrepet viser at hun er i stand til å bruke sine penger og innflytelse til å unnslippe straffeforfølgelse.

Videre blir det hevdet at Maxwell var god til å leve skjult, at hun skal ha dekket mobiltelefonen sin med aluminiumsfolie for å unngå å bli sporet, og at hun hadde hyret tidligere britiske soldater til å vokte eiendommen i New Hampshire.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Ny rekord: 495 nye smittede siste døgn i Norge

  2. Slik blir Bussveien fra sentrum til Mosvatnet

  3. Trafikkulykke ved Godsterminalen på Ganddal

  4. Tenkte først «her kan vi jo ikke bo»: – Dette stedet, altså. Her har jeg funnet roen.

  5. SUS og Sandnes kommune begikk en rekke lovbrudd da pasient døde

  6. Knalltøffe tak for økonomien i Sandnes - i dag blir det alvor

  1. Jeffrey Epstein
  2. New York City
  3. FBI