Norske turister bøtelagt for nattbading i Venezia

To norske kvinner i 20-årene fikk lørdag en bot på 450 euro hver etter å ha nattbadet i Venezia. Det er strengt forbudt å bade i den italienske turistbyen.

Hver sommer er Venezias gater fylt til randen med turister fra hele verden. Det siste året har bystyret innført en rekke forbud i et forsøk på å få kontroll på turistmassene. Det er ikke lenger lov å bade i kanalene, vaske seg i fontene eller å gå i bar overkropp eller bikini. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

De to ble natt til lørdag pågrepet av politiet og tatt med til politistasjonen, skriver NRK.

Én av kvinnene kastet opp på politistasjonen, trolig fordi hun hadde fått i seg skittent og rottebefengt vann fra kanalen. De to kvinnene ble også bortvist fra den populære turistbyen i to dager.

Bystyret i Venezia har sett seg lei på turister som tror de kan gjøre nærmest som de vil i den gamle kulturbyen. I mai trådte det strenge regler i kraft for hva som ikke er tillatt, for eksempel bading i kanalene, å vaske seg i fontenene og å gå rundt i byen i bikini eller bar overkropp.

Forrige måned ble to tyske turister sendt ut av byen med en bot på 950 euro etter at de hadde kokt opp kaffe på stormkjøkken ved Rialtobrua.

Venezia står på UNESCOs verdensarvliste og er i sin helhet et vernet stykke Italia. Byen har ikke mer enn 55.000 innbyggere, men får over 30 millioner besøkende hvert år.

Publisert:
  1. Venezia
  2. Bading
  3. Italia

Mest lest akkurat nå

  1. Mandag morgen går strømprisen til værs

  2. Dugg på frontruta - mann fratatt førerkortet

  3. – Utfallet har blitt som det har blitt. Familien har hatt, og har, det tøft.

  4. Seks timer i buss som belønning for «tåblæser-seier»: – Nå dropper vi søvnen

  5. Slik spredte smitten seg fra tv-kanalen til Sødal bedehus

  6. Da PST varslet helsevesenet på Kongsberg i 2018, var det en helt annen sak som vakte mest bekymring