Fem omkom i flystyrt på Malta

Alle de fem om bord mistet livet da et småfly styrtet på Malta.

Redningsarbeidere går over et jorde ved flyplassen på Malta etter at et småfly styrtet mandag morgen.
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Tomotorsflyet av typen Fairchild Metroliner styrtet klokken 7.20 mandag morgen nær rullebanen på den internasjonale flyplassen i Luqa like etter avgang.

– Vi kan bekrefte at alle de fem om bord er omkommet, heter det i en uttalelse fra flyplassledelsen mandag formiddag.

Et øyenvitne sier til Times of Malta at flyet steg, før det plutselig bikket over til høyre side og styrtet rett ned i bakken. En tykk røyksøyle steg opp fra det brennende vraket. Et annet øyenvitne sier at flyet styrtet anslagsvis 10 meter fra der han oppholdt seg.

– Jeg hørte en skrikende lyd fra flyet, og da så jeg det kom fallende ned mot bakken. Det tok umiddelbart fyr. Svært lite av flyet er igjen, bare biter, sier mannen.

Sykehuset Mater Dei ble satt i katastrofeberedskap, og flygninger til og fra den internasjonale flyplassen på Malta ble midlertidig stanset.

De første meldingene gikk ut på at flyet angivelig var på vei til Misrata i Libya, og at det var innleid i Luxembourg av EUs grensebyrå Frontex. Frontex avkreftet dette på Twitter kort tid etter.

– Flyet som styrtet på Malta var ikke innleid av Frontex, skrev grensebyrået.

EUs utenrikssjef Federica Mogherini avkrefter på Twitter at det var EU-ansatte om bord, og flyet hadde ingen forbindelse med EUs aktiviteter, skriver hun.

Publisert: