Ekslege bak sykehusskyting var ute etter tidligere kollega

To timer før han skjøt og drepte en person og skadd seks andre, sendte den tidligere legen Henry Bello en rasende epost til New York Daily News.

Politiet på vei fra Bronx Lebanon Hospital fredag, der tidligere doktor Henry Bello skjøt rundt seg og tok sitt eget liv. Foto: Mary Altaffer / AP / NTB scanpix
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

I eposten til avisen klandrer han sine tidligere kolleger ved Bronx Lebanon Hospital i New York for at han i 2015 måtte gå av etter flere anklager om og dommer for seksuell trakassering.

– Dette sykehuset satte en stopper i min vei mot å få lisens til å praktisere medisin, skrev han.

Bello skal ha fått valget mellom å slutte frivillig eller bli oppsagt.

– Først sa de det var fordi jeg alltid holdt meg for meg selv. Så var det fordi jeg hadde kranglet med en pleier, skriver han.

Bellos tidligere kolleger beskriver ham som en høylytt, aggressiv og truende person. Da han forlot jobben skal han ha sagt til dem at han en dag skulle komme tilbake og drepe dem.

Da Bello ankom sykehuset fredag med et automatvåpen gjemt under legefrakken han hadde på seg, spurte han etter én bestemt lege, en person han klandret spesielt for at karrieren hans gikk i vasken. Da denne personen ikke var der, åpnet han ild likevel, og drepte den kvinnelige legen Tracy Sin-Yee Tam (32) og såret seks andre. En pasient ble truffet, to medisinstudenter og tre leger. Skuddløsningen foregikk i 17. og 18. etasje. I tillegg til at skytingen medførte frykt og kaos, forsøkte Bello å sette fyr på seg selv, noe som utløste brannalarm og sprinkleranlegg og ytterligere panikk. Vannet slukket flammene, og Bello skjøt seg selv.

De sårede fikk kritiske skader i hode, bryst og mage. Lørdag er tilstanden kritisk for den ene legen og stabil for de fem andre.

Politiet i New York har sendt ut dette bildet av våpenet, en AM-15-rifle, brukt av Henry Bello da han skjøt leger, medisinstudenter og en pasient på Bronx Lebanon Hospital.

Les også

  1. Lege drepte kvinne og såret seks på sykehus i New York

Publisert:
  1. USA

Mest lest akkurat nå

  1. Sju Sola-fly innstilt i dag

  2. – Jeg vet at det var kunder som ikke gikk til meg og handlet fordi jeg var homofil

  3. Rebwar reddet svigerinnen fra drukningsdøden

  4. Politiansatte varslet 101 ganger på fire år - men direktoratet sier ikke hvor mange forhold som var kritikkverdige

  5. – Ungene bør gå mer for lut og kaldt vann

  6. Ny frist for SAS og pilotene – ingen streik onsdag