Afghansk helsekilde: Minst 60 afghanere drept i angrepet på flyplassen

En afghansk helsekilde opplyser at minst 60 afghanere ble drept i angrepet i Kabul, skriver Wall Street Journal. Flere amerikanske soldater er også drept.

 • NTB
Publisert: Publisert:

Avisa siterer en høytstående afghanske helsekilde på dødstallet. New York Times melder på sin side at minst 30 til 40 personer er drept.

Fra før har Taliban i en uttalelse bekreftet at minst 13 personer, blant dem barn, mistet livet, skriver Reuters. Taliban-talsmann Zabihullah Mujahid sier til Tolo News at minst 52 personer ble såret og at det er flere døde, men at dødstallet er uklart.

Pentagon har bekreftet at flere amerikanske soldater døde, og at det var to eksplosjoner og skyting i forbindelse med angrepet. Ifølge Wall Street Journal er minst fire amerikanske soldater drept.

Den første eksplosjonen skjedde ved Abbey-porten utenfor flyplassen, der flere tusen har samlet seg siste tiden, før det smalt ved Baron-hotellet like ved kort tid etter.

Et øyevitne NRK har snakket med forteller at det lå minst 30 livløse personer utenfor Abbey-porten, og at det var minst 50 personer som var såret.

– Vi kan bekrefte at eksplosjonen ved Abbey-porten var et angrep som førte til at et antall amerikanske og sivile borgere er såret eller drept, skriver Pentagon-talsmann John Kirby på Twitter.

Ifølge amerikanske kilder ser det ut til å ha vært et selvmordsangrep utenfor flyplassporten.

Ifølge sykehuskilder Reuters har snakket med er mer enn 30 personer såret i angrepet. Minst seks skal ha dødd på vei til sykehus, opplyser kilden.

AFPs fotograf melder fra et sykehus i Kabul at det er minst fem døde og over et dusin sårede på sykehuset. Gruppen Emergency melder at det er minst seks døde og at de har mottatt 60 sårede på sitt sykehus.

Les også

 1. Alle nordmenn gjort rede for

Publisert:

Taliban i Afghanistan

 1. Taliban-medlemmer har flyttet inn på Norges ambassade i Kabul

 2. Demonstrasjon i Byparken i Stavanger

 3. Uro rundt kvinnedemonstrasjon i Kabul

 4. Lederen av afghansk motstandsgruppe fortsetter kampen

 5. Desperate afghanere trygler om hjelp

 6. Taliban: Eksplosjoner var kontrollert sprengning utført av det amerikanske forsvaret

 1. Taliban i Afghanistan
 2. Pentagon
 3. Kabul