Macron lover milliarder til grønn omstilling

President Emmanuel Macron lover å investere 15 milliarder euro de neste to årene for å gjøre Frankrikes økonomi grønnere etter koronakrisen.

Emmanuel Macron lover milliarder til grønn omstilling, men avviser tre av de 149 forslagene fra Borgerkonferansen for klimaet.
  • NTB-DPA
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Pengene – rundt 163 milliarder kroner – skal brukes på ren transport, renovering av byggmasse og kutte karbon i energiproduksjonen, samt til å redde vannressurser og finne opp morgendagens industri, sa Macron til Borgerkonferansen for klimaet mandag. Konferansen består av 150 franske borgere som skal komme med forslag til grønn omstilling.

Macron sier han godtar alle de 149 forlagene fra konferansen, så nær som tre. Han vil «utsette debatten» om å sette ned fartsgrensen på landets motorveier til 110 kilometer i timen. Han avviser også tanken om 2 til 4 prosent utbytteskatt for å finansiere grønne investeringer.

Det siste forslaget han er imot, er en grunnlovsendring han mener vil sette miljøet over grunnleggende rettigheter og demokrati. Samtidig vil han støtte en folkeavstemning om hvorvidt beskyttelse av biologisk mangfold og miljøet skal være et grunnlovsfestet mål.

Les også

  1. Tore Lærdal er ingen klassisk milliardær med fet gullklokke rundt armen: - Materielle verdier betyr lite for meg

  2. Japan stanser innreise for personer uten oppholdstillatelse

Publisert:
  1. Omstilling

Mest lest akkurat nå

  1. Knuste rute hos gullsmed i Stavanger

  2. Birgitte-saken: Politiet ble ikke ferdig med avhøret av draps­siktede

  3. Trafikkuhell førte til kø i Kvernevik

  4. Heteste kandidat til å bli sjefredaktør i Aftenbladet

  5. Christine fra Tasta vant SoMe-pris – her er hennes beste tips

  6. Studio A: Avslører Berisha-nyhet på direkten